Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 10. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

IMF: a növekedés a legnagyobb kihívás a magyar gazdaságnak

IMF: a növekedés a legnagyobb kihívás a magyar gazdaságnak

Folyamatosan egyeztet az IMF a magyar kormány képviselőivel - ezt mondta az IMF magyarországi képviseletének vezetője, Iryna Ivaschenko.

Mint mondta, sok minden múlik most a kormányon. Az ország megítélésének javítása érdekében ki kell vonni a különadókat és növelni kell a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát.

Iryna Ivaschenko a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) budapesti rendezvényén közölte azt is, hogy a magyar gazdaság számára a növekedés jelenti a legnagyobb kihívást - számol be róla a privatbankar.hu. A szakértő úgy véli, mind rövid-, mind közép, mind hosszú távon gondot jelent a növekedés. Hozzátette, hogy Magyarország rendre a térségbeli növekedési átlag alatt teljesít, a kivitel jelenti a növekedés egyetlen forrását, ráadásul a belső fogyasztás és a beruházás is gyenge.

Iryna Ivaschenko kiemelte, hogy az IMF az idei évben 0,3 százalékos magyar GDP-növekedésre számít, ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a szervezet ronthat ezen a prognózison, mivel az kedvező euróövezeti forgatókönyv alapján született.A szakember szerint a magyar gazdaságpolitikának a stabilitásra és a növekedésre kell összpontosítania. Véleménye szerint a megfelelő kiigazítás segíthet a fenntartható költségvetési politika kialakításában és a növekedés beindításában.

Hangsúlyozta: a költségvetés bevételi és kiadási oldalait érintő intézkedések megfelelő összetétele szükséges ahhoz, hogy a kiigazítás ne fékezze túlságosan a gazdasági növekedést. Javítani kell Magyarország befektetői megítélésén is. A monetáris politikát az IMF magyarországi képviselője megfelelően óvatosnak nevezte.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 12:07, kedd | Belföld

Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kistestvérét egy fiú

Vádat emeltek egy kamaszfiú ellen, mert féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2021. Április 20. 11:43, kedd | Belföld

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal is csalnak

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét, illetve alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban

2021. Április 20. 09:40, kedd | Belföld

Megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Késsel megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

2021. Április 20. 09:39, kedd | Belföld

Meghalt 199 beteg, 1645-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 199, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1645 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden,