Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2015. Június 25. 07:06, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - fotó:hirado.hu

Illegális bevándorlás - Magyarország minden előírást betart

Illegális bevándorlás - Magyarország minden előírást betart

Magyarország minden rá vonatkozó előírást betart és betartat azokkal, akik illegálisan érkeznek ide, most ennek negatív hatásaival szembesülhet.

Mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.
Kovács Zoltán kifejtette: nincs szó arról, hogy Magyarország bármilyen uniós jogszabálynak ne igyekezne eleget tenni, de az a helyzet állt elő, hogy a kapacitásait kimerítette, és ezt jelezte annak a 11 országnak, amely közölte, hogy elindítaná vissza Magyarországra azokat, akik nem jogosultak a menekült státusra. Ez több mint 15 ezer embert jelentene összesen - tette hozzá.

A kormányszóvivő közölte: már hetek óta figyelmeztetnek arra, hogy ez a helyzet fog előállni, mert Nyugat-Európa is "megtelt", ezért elindítanák vissza ezeket az embereket.

Arról is beszélt, hogy Magyarországot csak úgy lehet szárazföldön megközelíteni, ha előtte valamilyen más európai uniós országon - Görögországon - halad át a bevándorló. A szolidaritás része, hogy mindenki elvégzi a ráháruló munkát, kiveszi a felelősségét, és nem Magyarország kerül abba a helyzetbe, hogy rajta csattan az ostor - vélekedett.

Kovács Zoltán elmondta: az uniós eljárások egy régi rendszerre vannak szabva, nem ilyen nagyságrendű menekültáradatra. Ráadásul gyakran még mindig azt kell elmagyarázni, hogy ma Magyarországra érkezik a legtöbb illegális bevándorló - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a fizikai akadályok felállítása, az ideiglenes technikai határzár a körülmények által kikényszerített lépés, hogy a zöldhatáron át kontrollálatlanul, illegálisan érkezőket megpróbálják megállítani.

A kormányszóvivő úgy vélte, a kérdés megoldására egységes európai fellépés kell, azonban jelenleg nem látszik körvonalazódni az egységes politikai akarat Európában.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 16. 16:14, szerda | Belföld

Bérgyilkost fogadó szeretőket ítéltek el Tatabányán

A gyilkossággal megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette.

2019. Október 16. 11:33, szerda | Belföld

Nemzetközi autótolvaj-bandát számolt fel a rendőrség

Tízfős nemzetközi autótolvaj-bandát számolt fel Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata szerda reggel az MTI-vel.

2019. Október 16. 09:44, szerda | Belföld

Javítja a versenyképességet a vállalatok digitalizáltsága

Hangsúlyozta Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára kedden az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) konferenciáján Budapesten.

2019. Október 16. 09:29, szerda | Belföld

Fegyverarzenállal lépte át a határt egy szerb férfi Röszkén

Harminc lőfegyvert, köztük két géppisztolyt, hangtompítókat, lőszereket találtak a pénzügyőrök egy szerb férfinál Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.