Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2015. Június 25. 07:06, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - fotó:hirado.hu

Illegális bevándorlás - Magyarország minden előírást betart

Illegális bevándorlás - Magyarország minden előírást betart

Magyarország minden rá vonatkozó előírást betart és betartat azokkal, akik illegálisan érkeznek ide, most ennek negatív hatásaival szembesülhet.

Mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.
Kovács Zoltán kifejtette: nincs szó arról, hogy Magyarország bármilyen uniós jogszabálynak ne igyekezne eleget tenni, de az a helyzet állt elő, hogy a kapacitásait kimerítette, és ezt jelezte annak a 11 országnak, amely közölte, hogy elindítaná vissza Magyarországra azokat, akik nem jogosultak a menekült státusra. Ez több mint 15 ezer embert jelentene összesen - tette hozzá.

A kormányszóvivő közölte: már hetek óta figyelmeztetnek arra, hogy ez a helyzet fog előállni, mert Nyugat-Európa is "megtelt", ezért elindítanák vissza ezeket az embereket.

Arról is beszélt, hogy Magyarországot csak úgy lehet szárazföldön megközelíteni, ha előtte valamilyen más európai uniós országon - Görögországon - halad át a bevándorló. A szolidaritás része, hogy mindenki elvégzi a ráháruló munkát, kiveszi a felelősségét, és nem Magyarország kerül abba a helyzetbe, hogy rajta csattan az ostor - vélekedett.

Kovács Zoltán elmondta: az uniós eljárások egy régi rendszerre vannak szabva, nem ilyen nagyságrendű menekültáradatra. Ráadásul gyakran még mindig azt kell elmagyarázni, hogy ma Magyarországra érkezik a legtöbb illegális bevándorló - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a fizikai akadályok felállítása, az ideiglenes technikai határzár a körülmények által kikényszerített lépés, hogy a zöldhatáron át kontrollálatlanul, illegálisan érkezőket megpróbálják megállítani.

A kormányszóvivő úgy vélte, a kérdés megoldására egységes európai fellépés kell, azonban jelenleg nem látszik körvonalazódni az egységes politikai akarat Európában.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 05:00, szerda | Belföld

Letartóztatták a gyulai emberölés gyanúsítottját

A Békéscsabai Járásbíróság a megyei főügyészség kezdeményezésére kedden elrendelte annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, aki vasárnap hajnalban megölt egy embert Gyulán.

2020. Június 03. 05:00, szerda | Belföld

Sokfelé heves zivatarok várhatók

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésében azt írta:

2020. Június 02. 18:06, kedd | Belföld

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen

2020. Június 02. 17:04, kedd | Belföld

A járvány egyértelműen lecsengőben van

Egyértelműen lecsengőben van Magyarországon a koronavírus-járvány, a járványgörbe 10. napja lefelé megy - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.