Városlista
2019. november 19, kedd - Erzsébet

Hírek

2015. Október 03. 05:04, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás: jól vizsgáztak a rendfenntartók és a segítők Somogyban

Illegális bevándorlás: jól vizsgáztak a rendfenntartók és a segítők Somogyban

A somogyi közgyűlés elnöke szerint jól vizsgáztak a rendőrök, a katonák, a mentőszolgálat munkatársai, a segélyszervezetek és az önkormányzatok az elmúlt hetekben a déli határon.

Jakó Gergely (Fidesz-KDNP) a megyei közgyűlés pénteki soros ülésén a testület nevében köszönetet mondott a résztvevőknek "áldozatos munkájukért, azért a nem mindennapi erőfeszítésért, amit a somogyi és magyar emberekért, déli határunk és a haza védelmében tettek eddig, és tesznek a jövőben is".

A megyegyűlés elnöke közölte: a két hét óta Horvátországból Somogyba ezrével érkező migránsok új feladat elé állították a megye rendőreit, önkormányzatait és a két közvetlenül is érintett település, Zákány és Barcs polgárait. Ennek emberségesen, nagy hozzáértéssel tesznek eleget, a megye déli határán szervezett, az ott élők számára nyugalmat biztosító munka folyik - hangsúlyozta.

A közgyűlés meghallgatta Piros Attila megyei rendőr-főkapitányt, akit az első félév közbiztonsági helyzetét értékelte. A dandártábornok az összességében javuló tendenciákról szóló beszámolójában kitért a megyei településeket is érintő migránshullámra, és jelezte: a somogyi rendőrök, ahogy eddig, ezután is garantálják a biztonságot.

A tizenhat tagú közgyűlés pénteki ülésen egy személyi változás is történt, Sárdi Árpád, a Magyar Szocialista Párt delegáltja tavasszal lemondott, helyét Csendesné Murányi Ibolya vette át. Sárdi Árpád a továbbiakban külső bizottsági tagként részt vesz a közgyűlés munkájában.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 19. 06:02, kedd | Belföld

Kezdődik az újabb kiemelt közúti razzia

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

2019. November 19. 05:00, kedd | Belföld

Kúria: A borravalót elkülönítve kell kezelni

A Kúria elvi döntése szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, valamint csak kivételes esetben térhet el a pénztár pénzkészlete a pénztárgép egyenlegétől

2019. November 19. 05:00, kedd | Belföld

Jogerősen elrendelték a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyeletét

Jogerősen elrendelték a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyeletét - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

2019. November 18. 17:01, hétfő | Belföld

Országszerte 410 akcióval hívják fel a figyelmet a hulladék csökkentésére

Közel duplájára nőtt - a tavalyi 226-ról idén 410-re - az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a hulladékok keletkezésének megelőzését segítő akciók száma