Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Július 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így verik át a lakásvásárlókat

Így verik át a lakásvásárlókat

A vezetékrendszerre, a birtokba adás időpontjára és a jelzálogra is érdemes odafigyelni, ha problémamentesen szeretnénk ingatlant vásárolni.

Figyelmetlenségből vagy szánt szándékkal is számos ponton megvezethetik az eladók az ingatlanvásárlás előtt álló gyanútlan érdeklődőket. Virág Henrietta, a Lions Buildings International ügyvezető igazgatója összeszedte, hogy mire érdemes leginkább odafigyelni, mielőtt aláírjuk az adásvételi szerződést.

'Ha külsőre teljesen meg is vagyunk elégedve az ingatlan állapotával, nem tudhatjuk, hogy mi van a falakban. A vízvezetéket, villanyvezetéket és fűtésrendszert mindenképpen saját szakemberrel javasolt átvizsgáltatni, hogy a későbbiekben ne érjen minket meglepetés. Fontos tényező a birtokba adás időpontja is: nem szerencsés úgy ingatlant vásárolni, hogy az eladó még ott lakik' - mondta a szakember, aki szerint az is elengedhetetlen, hogy jogásszal konzultáljunk a vásárlás előtt.

'Fontos, hogy adásvétel előtt ingatlanjogásszal egyeztessünk, aki a friss tulajdoni lapból megállapítja, hogy lehetnek-e buktatói a vásárlásnak. Például lehet hitellel terhelt az ingatlan, akkor a szerződésben rögzíteni kell, hogy az eladó a foglalóból vagy az előlegből rendezi a bankkal az ingatlanterhet. Indokolt lehet, hogy az eladó és a vásárló együtt menjen be a bankba, hogy mindketten 'ugyanazt hallják'. Ezután a bank leveszi a jelzálogot, és gyakorlatilag tiszta ingatlant veszünk. Csak a levétel után javasolom a vételár maradékának kifizetését' - tanácsolta Virág Henrietta, a Lions Buildings International ügyvezető igazgatója.

A mai világban egyre fontosabb részletekbe menően megvizsgálni minden lehetőséget ingatlanvásárlás előtt. A szakember szerint ugyanis nem csak a fenti buktatók vehetnek ki milliókat a zsebünkből, hanem az is, ha nem a lehető legalacsonyabb áron vásároljuk meg álmaink otthonát.

'A lakásvásárlás előtt állóknak javaslom, hogy elsőként nézzék meg a piacot, tájékozódjanak az internetes hirdetőoldalakon, majd ha túl magasnak találják az árakat, forduljanak egy hozzánk hasonló közvetítőhöz aki banki kapcsolatainak segítségével jóval piaci ár alatt kínálja az ingatlanokat. Óriási különbség lehet a két ár között, 12 éves szakmai tapasztalatom alapján bátran kijelenthetem, hogy a legtöbb esetben egy autó árát is meg tudjuk spórolni a családoknak' - tette hozzá Virág Henrietta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el