Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2014. Július 31. 07:18, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így legyen olcsón egészséges!

Így legyen olcsón egészséges!

Sokan gondolják úgy, hogy az egészséges étkezés drága, amiben van némi igazság, azonban egy kis odafigyeléssel olcsón is élhet valaki egészséges életmódot. Egyen sok zöldséget, igyon vizet, aludjon eleget...

Többek között ezek szerepelnek a Fox News tanácsai között.

Zöldséggel pénzt takaríthat meg

Sokan gondolják úgy, hogy a vegetáriánus életmód drága, a valóságban azonban bármely étel legdrágább összetevője a hús. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül vegetáriánusnak kell lenni, de nem muszáj minden nap húst enni, számtalan finom étel elkészíthető a különböző zöldségekből is.

Igyon sok vizet

A napi vízfogyasztás elengedhetetlen a hidratáltsághoz, ráadásul ideiglenesen el is telít, így az étvágyat is csökkenti. Annak, aki túlsúlyos vagy magas, még több vízfogyasztás ajánlott, valamint a férfiaknak is több folyadékra van szükségük, mint a nőknek.

Aludjon eleget

Az elegendő alvás kulcsfontosságú egyrészt az egészség megőrzéséhez, másrészt ahhoz, hogy napközben a munkahelyen megfelelően tudjon teljesíteni. Az alváshiány ugyanis csökkenti az agyi funkciókat, rontja az odafigyelési képességeket, ráadásul rosszkedvet okoz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 08:09, péntek | Életmód

A légkör szén-dioxid koncentrációja újabb rekordszintre nőtt májusban

A légkör szén-dioxid koncentrációja májusban elérte a 417,2 ppm-et, ami 2,4 ppm-mel volt magasabb, mint a 2019-ben mért legnagyobb - 414,8 ppm - érték derült ki az amerikai Mauna Loa obszervatórium méréseiből.

2020. Június 04. 14:00, csütörtök | Életmód

Csökken a koleszterinszint a nyugati országok, de nő Ázsia lakossága körében

Meredeken csökken a nyugati országok lakosságának koleszterinszintje, de növekszik az alacsony vagy közepes jövedelmű nemzetek népességéé, különösen Ázsiában - derítette ki az eddigi legnagyobb kutatás a koleszterinszint alakulásáról

2020. Június 04. 08:07, csütörtök | Életmód

Kiderült, hogy hol a legtisztább a levegő a Földön

A Déli-óceán feletti atmoszferikus határréteg levegője mentes az emberi tevékenységekből eredő és távoli kontinensekről származó részecskéktől

2020. Június 03. 16:26, szerda | Életmód

Idén különösen fontos, hogy csak fokozatosan kezdjenek napozni az emberek

Idén különösen fontos, hogy csak fokozatosan kezdjenek napozni az emberek - erre hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) szerdán.