Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2014. Július 31. 07:18, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így legyen olcsón egészséges!

Így legyen olcsón egészséges!

Sokan gondolják úgy, hogy az egészséges étkezés drága, amiben van némi igazság, azonban egy kis odafigyeléssel olcsón is élhet valaki egészséges életmódot. Egyen sok zöldséget, igyon vizet, aludjon eleget...

Többek között ezek szerepelnek a Fox News tanácsai között.

Zöldséggel pénzt takaríthat meg

Sokan gondolják úgy, hogy a vegetáriánus életmód drága, a valóságban azonban bármely étel legdrágább összetevője a hús. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül vegetáriánusnak kell lenni, de nem muszáj minden nap húst enni, számtalan finom étel elkészíthető a különböző zöldségekből is.

Igyon sok vizet

A napi vízfogyasztás elengedhetetlen a hidratáltsághoz, ráadásul ideiglenesen el is telít, így az étvágyat is csökkenti. Annak, aki túlsúlyos vagy magas, még több vízfogyasztás ajánlott, valamint a férfiaknak is több folyadékra van szükségük, mint a nőknek.

Aludjon eleget

Az elegendő alvás kulcsfontosságú egyrészt az egészség megőrzéséhez, másrészt ahhoz, hogy napközben a munkahelyen megfelelően tudjon teljesíteni. Az alváshiány ugyanis csökkenti az agyi funkciókat, rontja az odafigyelési képességeket, ráadásul rosszkedvet okoz.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 13:03, csütörtök | Életmód

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az állatoknak

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az ott élő állatoknak, például a jegesmedvéknek és narváloknak a helyváltoztatáshoz és táplálékszerzéshez - állapították meg amerikai kutatók.

2021. Február 23. 20:23, kedd | Életmód

Drámaian pusztulnak az édesvízi halak

Az édesvízi halak katasztrofális fajpusztulásáról számolt be egy jelentés, amely szerint a világ 80 faja már kihalt, közülük 16 tavaly, egyetlen év alatt.

2021. Február 23. 08:47, kedd | Életmód

Évente többmillió ember válik bűncselekmény áldozatává az EU-ban

Az Európai Unióban évente többmillió ember válik bűncselekmény áldozatává, ezt a tendenciát a koronavírus-járvány is felerősítette

2021. Február 19. 15:08, péntek | Életmód

Az anyatej nagy lökést ad a baba immunrendszerének

Az anyatejjel táplált babák immunrendszerében életük első három hetében sokkal több szabályozó T-sejt jelenik meg, mint a tápszeres babákéban