Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. November 07. 09:50, szerda | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Igazi jampi temetést kapott Komár

Igazi jampi temetést kapott Komár

A szakma is elbúcsúztatta.

Kérésének megfelelően egy hetvenes évekbeli Cadillac gyászautóval kísérték utolsó útjára Komár Lászlót. A 67 éves korában elhunyt zenésztől nemcsak családja, barátai, pályatársai, de rengeteg rajongó is búcsúzott a budapesti Újköztemetőben.

November 6-án több mint ezren kísérték utolsó útjára Komár Lászlót a budapesti Újköztemetőben. Könnyek között búcsúzott a család, barátok, zenészek, pályatársak és több száz rajongó rótta le kegyeletét, de igyekeztek eleget tenni Komár László kérésének is, hogy ez a temetés vidámabb legyen, mint egy hagyományos búcsúztató.

A gyászszertartáson pályatársai közül a legtöbb számot írt zeneszerzője, Nagy Tibor (Magnus) is beszédet mondott. Szerinte a művész tudatosan készült, tudta, hogy mi vár rá, hiszen évek óta küzdött a gyilkos kórral, de mindig azt mondta: a halál nem valaminek a vége, hanem valami újnak a kezdete.
Személyesen búcsúzott az énekestől Benkő László, Stark Ferenc, kezelő orvosa, Urbanek Krisztina, Ómolnár Miklós, Hajdú Péter és Szikora Róbert is.

- Úgy látszik, hogy a te emléked és neved ilyen sok embert összegyűjtött. És mivel azt mondtad, hogy szeretnéd, ha ez a temetés nem lenne nagyon szomorú, hanem vidámabb lenne, mint általában, ezért bátorkodom neked azt mondani, hogy sikerült ismét teltházat összehoznod, aminek örülünk is, meg nem is. Múlt héten, szerdán a feleségem azt mondta: képzeld, meghalt a Komár. Azt mondtam, persze, Komár László, a halandó, az meghalt. De Komár Laci halhatatlan - mondta Szikora Róbert, majd hozzátette: ők csak játszották a jampit, Komár László viszont igazi jampi volt.
A búcsúbeszédeket katolikus gyászszertartás követte, majd ahogy Komár László is szerette volna, egy hetvenes évekbeli Cadillac-kel vitték végső nyughelyére. A zenész dalai szóltak, miközben a koporsót a tömeg az énekes sírjáig követte.

Komár László temetésén megjelent Zalatnay Cini, Charlie, Koós János, Som Lajos, Zámbó Árpy és Marietta, Karda György is.
A szervezők azt kérték, hogy a megemlékezők a gyászruhájukra színes kitűzőt, szalagot tűzzenek, vagy viseljenek színes sálat, nyakkendőt, mert biztosan Laci is így szeretné. Többen jampi öltözetben tisztelegtek a magyar Elvis Presley előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.