Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 07. 16:02, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa nagy részén ismét szokatlanul enyhe az idő. A nyugat-európai ciklonrendszer többnyire nedves, de igen enyhe levegőt szállít a szárazföld nyugati és egyre inkább a középső területei fölé is. A Pireneusi-félszigeten, Franciaország nyugati felén 15 és 20 fok közé melegszik fel délutánra a levegő, sőt néhol 21, 22 fokot is mérnek. Északkeleten is sokat enyhült a hideg, már csak Finnország területén és az Ural előterében jellemző a -5, -6 fokos maximum-hőmérséklet. A keleti anticiklon hatása a következő napokban tovább gyengül, a nyugati ciklon előoldalán több hullámban nedves, enyhe levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Szombat estig egy délnyugatról északkelet felé mozgó peremhullám okoz a medencében várhatóan többfelé esőt.

Várható időjárás szombat estig:
---------------------------------

Az esti óráktól a kezdetben kevésbé felhős területeken is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjszaka egyre többfelé várható eső. Szombaton nagyrészt borult lesz az ég, délután a Dunántúlon vékonyodik el helyenként a felhőzet. Kezdetben több helyen, délután keleten, északkeleten számíthatunk további esőre. A Dunántúlon erős, néhol viharos déli, délnyugati szél éjszakára mérséklődik. Szombaton délutántól északnyugaton ismét megerősödik a déli, délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5 és 10 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.