Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 15. 17:27, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Az Atlanti-óceán fölötti középponttal nagy kiterjedésű ciklon örvénylik, amelynek előoldalán több hullámban nedves levegő áramlik a szárazföld nyugati és középső területei fölé. A ciklon hatására általában sok a felhő, főként a Brit-szigetek és Franciaország térségében esik szórványosan az eső. Közép-Európa magasabb tájain havazás is előfordul. Az ilyenkor megszokottnál továbbra is több fokkal melegebb van, a délutáni órákra jellemzően 4 és 11 fok közé melegszik fel a levegő. A legmelegebb a Földközi-tenger vidéke, ahol nem ritka a 14, 19 fok sem. Ezzel szemben Európa északkeleti, északi részein igen hideg, téli az idő. Nagyrészt borult az ég, és többfelé havazik. A hőmérséklet csúcsértéke általában mindössze -7 és -15 fok között változik, de Skandináviában nagyobb területen -20 fok alatt marad.
A kelet felé elvonuló frontrendszer mögött a Kárpát-medence fölé átmenetileg kissé hidegebb, majd csütörtökön már ismét enyhébb levegő érkezik.

Várható időjárás csütörtök estig:
---------------------------------

A középső és a keleti országrészben is egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, a késő esti órákra az utóbbi tájakon is mindenütt megszűnik az eső. Éjszaka többfelé képződhet köd. Csütörtökön főként az északi, északkeleti megyékben lesznek erősen felhős, párás területek, ott néhol jelentéktelen szitálás kialakulhat, másutt hosszabb időre is kisüt a nap. Az északnyugati, nyugati szél mindenütt mérséklődik, majd csütörtökön nyugaton kísérik élénk, az Észak-Dunántúlon néhol erős széllökések a délkeletire, délire forduló szelet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 2, 8 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár