Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 25. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén több város is csatlakozott a Szabadulószobák Éjszakájához

Idén több város is csatlakozott a Szabadulószobák Éjszakájához

Idén 33 fővárosi és vidéki helyszín csatlakozott a Szabadulószobák Éjszakájához, amelyet pénteken tartanak országszerte.

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint a 6. Szabadulószobák Éjszakája központi rendezvénye a fővárosi Sweet Escape-ben lesz, ahol Édes a szabadulás! címmel családbarát játékokat rendeznek.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, a játszani vágyók a www.szabaduloszobak.hu oldalon tudnak jelentkezni. Pénteken országszerte meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket.

A tájékoztató idézi Pattantyús Ádámot, a Szabadulószobák Éjszakájának főszervezőjét, aki elmondta, hogy a szabadulós játékokat a pszichológusok kifejezetten ajánlják például tinédzser korú gyerekeknek, akár osztálykirándulás alkalmával, de egy szimpla hétköznap esti baráti programnak is tökéletes lehet.

A játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek, valamint a szobákban található logikai feladatok megoldásával. A játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, filmbe, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője. Az újabb szabadulószobák már különféle látványelemekkel (például lézer), filmes adaptációkkal igyekeznek még élvezetesebbé tenni játékot - írták a tájékoztatóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő