Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2012. Január 16. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Idén kétszer is drágulhat a baromfi

Idén kétszer is drágulhat a baromfi

Húsvétig várhatóan kisebb mértékben, de több ütemben emelkedik a baromfitermékek ára - mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke.

A drágulás érinti majd a pulykából készült árukat is, és termékenként eltérő lesz, így a csirkemellfilénél elérheti a 8-10, míg az olcsóbb termékek esetében a 3-5 százalékot. A drágulást a költségek növekedése mellett az élénk exportkereslet miatt járó szűkösebb árualap indokolja.

Az elmúlt évek nehéz gazdasági helyzete, valamint a takarmányok drágulása miatt számos termelő csökkentette az állományát, ezért jelenleg kismértékű áruhiány mutatkozik a nyugat-európai piacokon. Belföldre pedig a gyenge forint miatt már hónapok óta nem érkezik importbaromfi. A víziszárnyas-ágazat például ritka jó évet zárt, a termelés 80 százaléka exportra került és teljesen kiürültek év végre a készletek. A pulykaágazatban az export hatására idén nő a termelési kedv. A csirke esetében azonban nem várható, hogy jelentősen nőjön az állatállomány, ez egyelőre nem látszik a naposállat-telepítésekben, de a rendelésállományok alakulásában sem.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 15:24, szombat | Belföld

Lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

2021. Március 06. 14:52, szombat | Belföld

Nyitva tarthatnak a tavaszi munkák elvégzését biztosító üzletek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) javaslatára a kormány úgy döntött,

2021. Március 06. 12:40, szombat | Belföld

Íme a telefonszám, amin kérhető az oltandók adatainak pontosítása

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

2021. Március 06. 11:49, szombat | Belföld

Közzétették a bővített bértámogatás érintett ágazatainak listáját

Közzétette a kormány a honlapján pénteken, mely ágazatok kapnak segítséget a bővített bértámogatás révén.