Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2016. November 02. 07:47, szerda | Belföld
Forrás: mti

Huszonöt kérdésre kell válaszolnia a kormánynak

Huszonöt kérdésre kell válaszolnia a kormánynak

A parlament honlapján elérhető információk alapján a kormánynak összesen huszonöt kérdésre kell válaszolnia az Országgyűlés mai ülésnapján.

Az előző héten kezdődött kéthetes ülés délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd kérdések és azonnali kérdések hangozhatnak el.

A kérdések órájában a kormánypárti padsorokból hárman fordulnak a kabinethez, a fideszes Dunai Mónika a bölcsődei dolgozók nagyobb megbecsüléséről beszél majd az emberi erőforrások miniszterének, míg a KDNP-s Firtl Mátyás a katonáknak járó újabb illetményemelésről kérdezi a honvédelmi minisztert.

Ellenzéki oldalról a Jobbik teszi fel a legtöbb kérdést, a pártból összesen kilencen várnak válaszokat a kormánytól: Dúró Dóra például azt kérdezi majd az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kabinet mikor rendezi a színházi dolgozók bérét.

A hét szocialista kérdező közül Korózs Lajos szintén az emberi erőforrások miniszterénél érdeklődik azután, hogy a kormány "meddig nézi tétlenül a lakhatási válságot", a hat LMP-s kérdés egyikében pedig Schmuck Erzsébet arra vár reagálást a földművelésügyi minisztertől, hogy a kabinet mikor kezd érdemben foglalkozni az azbesztproblémával.

A parlament ülése a napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

2022. Május 28. 08:03, szombat | Belföld

Áprilisban stabilizálódtak a földgázárak

Az orosz-ukrán konfliktus, valamint a háború következményeként hozott szankciós intézkedések hatására kiugró márciusi árak után áprilisban alacsonyabb áringadozások mellett

2022. Május 28. 07:00, szombat | Belföld

Az apa ölhette meg tizenéves lányait Aszódon

A gyanú szerint az apa megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

2022. Május 28. 06:00, szombat | Belföld

Forgalmi engedéllyel igazolható a jogosultság a hatósági áras üzemanyagvásárlásra

A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét