Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Január 20. 12:20, szerda | Külföld
Forrás: https://www.idokep.hu/

Hóviharok Romániában és Bulgáriában

Hóviharok Romániában és Bulgáriában

Bukarestben és több romániai megyében is szünetel a tanítás a viharos időjárás miatt, Bulgáriában 1200 település maradt áram nélkül.

Románia fővárosában, valamint Ilfov, Ialomita és Calarasi megyében is tanítási szünetet rendeltek el a hatóságok, a hófúvások miatt pedig le kellett zárni a tengerpartra vezető A2-es autópályát.

Az erős havazást többfelé viharos, 70-80 km/h-s szél kísérte. A térségben több út járhatatlan, illetve egyes útszakaszokon korlátozták a forgalmat a teherautók számára.

A vonatforgalomban is fennakadást okozott a havazás, az áramkimaradások megbénították a jelzőrendszereket, valamint a váltókat. Több helyen leszakadtak az elektromos vezetékek a hó súlya és a szeles idő miatt, emiatt több mint 50 településen nincs áram. A viharos szél miatt lezárták az ország fekete-tengeri kikötőit is.

Gabriel Sandulescu felvétele a bukaresti havazást követően (forrás: youtube)

1200 település áram nélkül Bulgáriában

Bulgáriában is rossz a helyzet, ott az ország középső és északi részén tomboltak a legerősebb hóviharok, ennek következtében mintegy 1200 település maradt áram nélkül.

Az ország több részén és Szófiában is 40-50 cm vastag hóréteg alakult ki. Nyolc vasútvonalon leállt a közlekedés. A Rodope hegységben a kiadós esőzés miatt megáradtak a patakok és a folyók. Egész Bulgáriában nem közlekedhetnek a nehézgépjárművek, az ország északi részén sok településen pedig a tanítás is szünetel.

Forrás: Sielok.hu, MTI, youtube

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).