Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. December 17. 13:11, csütörtök | Külföld
Forrás: http://filantropikum.com

Hova jutottunk! Kína palackozott friss levegőt vásárol Kanadából!

Hova jutottunk! Kína palackozott friss levegőt vásárol Kanadából!

Viccnek indult, ma már viszont üzleti siker lett a kanadai Sziklás-hegység tiszta levegőjének palackozása és árusítása, amelyre Kína szorul rá, mivel a nagyvárosokban a megengedettnél jóval magasabb a légszennyezés.

Viccnek indult, ma már viszont üzleti siker lett a kanadai Sziklás-hegység tiszta levegőjének palackozása és árusítása, amelyre a legjobban a gazdasági nagyhatalommá váló Kína szorul rá, mivel a nagyvárosokban a megengedett szintnél jóval magasabb a légszennyezés, így jól jön egy szippantás az üvegpalacba zárt friss, kanadai hegyvidéki levegőből.

A Vitality Air nevű, palackozott levegőt tartalmazó terméket tavaly kezdték “gyártani” a nyugat kanadai Edmonton városában.

A vállalkozás társtulajdonosa, Moses Lam a brit Telegraph lapnak elmondta, hogy Kínának 4 nap alatt félezer palackott adtak el, de ma már 4 ezer üveget tartalmazó óriás ládákat kellett építsenek, hiszen a megrendelők száma egyre növekszik, így időben és minél nagyobb mennyiségben kell “előállítaniuk” a levegőt, hogy hajóval leszállíthassák a kínaiaknak.

A Banff Nemzeti Parkból származó, 7,7 liter tiszta levegőért 100 jüant (10 angol fontot) kell kipengessenek a kínaiak, ami 10-szer többe kerül, mint egy üveg ásványvíz a keleti országban.

A friss levegőt vásárlók többsége nagyvárosokban él, ahol akár 50-szer is magasabb a légszennyezettség a megengedett szintnél. A világsajtóban már számtalanszor jelentek meg olyan fotók például a fővárosról, Pekingről, ahol csak az épületek körvanalai bontakoznak ki, és sokszor még azok sem, olyan vastag szmogréteg telepedik rá a metropoliszra.

Nem a kanadaiak az elsők, akik friss levegőt árulnak a kínaiaknak, hiszen tavaly Liang Kegang pekingi művész 512 angol fontért akart eladni egy üveg Provence-i levegőt, amit franciaországi üzleti útján zsákmányolt.

2013-ben a multimilliomos kínai vállalkozó, Chen Guangbiao 0,50 angol fontért kis becsomagolt üvegeket kezdett el forgalmazni, amelyekben az ország kevésbé szennyezett régióiból származó, viszonylag tiszta levegő volt beletöltve.

A kanadai Vitaluty Air most azon dolgozik, hogy eleget tudjon tenni az egyre növekvő rendeléseknek, ami azért jelenthet problémát, mert minden egyes üveget kézzel töltenek fel friss levegővel, hogy megőrizzék termékük egyediségét.

– A szüleim azt tanácsolták, hogy a levegőpalackozó vállalkozás sikerességének ellenére se hagyjam ott a biztos állásomat – nyilatkozta Mr. Lam. A férfi meg is fogadta a jótanácsot, így jelenleg is egy kanadai bank alkalmazottja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -