Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Július 07. 07:38, csütörtök | Életmód
Forrás: mti

Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás

Hőségben különösen fontos a folyadékpótlás

Az idősebbeknek különösen figyelniük kell arra, hogy kánikulában elegendő folyadékot fogyasszanak, mert ötvenéves kor felett csökken a szomjúságérzet - mondta az M1 csatornán szerdán Maurovich-Horvat Pál kardiológus.

Hangsúlyozta: legalább napi két-három liter folyadékot kell fogyasztani ilyen időben, de ennél jóval többre lehet szükségük az aktív életmódot élőknek, hiszen egy erőteljesebb edzéssel akár másfél liternyi is távozhat óránként a szervezetükből.

Maurovich-Horvat Pál elmondta: ajánlatos olyan italokat - például ásványvizet, gyümölcsteát vagy gyümölcslevet - fogyasztani, amelyek segítik a kiürülő ásványi anyagok pótlását, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az alkohol- és koffeintartalmú italok serkentik a dehidratálódást.

Címkék: folyadék, hőség, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.