Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 07. 07:15, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Hőség – Néhol még késő este is 30 fok körüli meleg lesz

Hőség – Néhol még késő este is 30 fok körüli meleg lesz

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 33-38 Celsius-fok között alakul, s késő estére is csupán 26-31 fok közé hűl a levegő.

Főleg a nagyobb városok belterületein marad még ekkor is a hőség – tették hozzá.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre is az egész országra kiadta a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetését a tartós hőség miatt. Mint az MTI-hez hajnalban eljuttatott veszélyjelzésükben hangsúlyozták: kedden a napi középhőmérséklet többfelé meghaladja a 27-28, sőt helyenként eléri a 30 fokot is.

Az UV-B sugárzásnak az átlagértéke is nagyon magas lehet, maximuma akár a 8,1 értéket is elérheti, ami már extrém sugárzási szintet jelent. Ilyenkor a napon akár 10-15 perc alatt is le lehet égni.

A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos szerda éjfélig az általa kihirdethető legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

A jelenlegi előrejelzés szerint szerdán érkezhet egy hidegfront, amely enyhíti a hőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni