Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 17. 14:22, szombat | Belföld
Forrás: mti

Honlap segíti a család és a karrier összeegyeztethetőségét

Honlap segíti a család és a karrier összeegyeztethetőségét

Külön honlap is segíti a család és a karrier összeegyeztethetőségét - hívta fel a figyelmet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet program vezetője az M1 aktuális csatornán szombat délelőtt.

Ujvári Enikő elmondta: a balansz.info oldalon a munkavállalóknak és a munkáltatóknak is adnak tippeket, hogyan lehet jó egyensúlyt tartani a család és a munka között.

Hozzátette: a házasság hete keretében konferenciát is szerveztek család és karrier témában. A szakember elmondta: a rendezvény fontos témája volt, hogy a munkaerőpiacra belépő új generációk (Y és Z) sokkal tudatosabbak e téren, sokkal több elvárásuk van.

Ujvári Enikő kitért arra is: az új generációknál erősebb az igény például, hogy a férfiak jobban részt vegyenek a család életében. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomban külön munkacsoport foglalkozik az apák segítésével. Ugyanis - mint kiemelte - a munkaerőpiac sem megoldásokban, sem attitűdben nem áll teljesen készen, hogy a gyermekükkel otthon töltött fél vagy egy év után visszatérő apákat segítse.

Márpedig a szakember elmondása szerint az általuk megkérdezett apák jó tapasztalatokat szereztek a "babázás" során, és teljesen más szemlélettel tértek vissza munkahelyükre.

Címkék: család, honlap, karrier

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során