Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2015. Március 27. 13:11, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Meisonnier

Holmes szerepében Sir Arthur Conan Doyle

Holmes szerepében Sir Arthur Conan Doyle

A dokumentumok egy jól kitervelt cselre utalnak, miszerint a rendőrfőnök félrevezető szándékkal írt leveleket Doyle-nak…

Újonnan felfedezett iratok arra engednek következtetni, hogy annak idején, a XX. század derekán a Staffordhisre-i rendőrség főnöke, saját kezűleg kreált bizonyítékokat, így próbálván besározni Arthur Conan Doyle hírnevét, és akkori magánnyomozását.
A sors iróniája, hogy a Sherlock Holmes-t megteremtő íróval éppen egy rendőrfőkapitány próbált meg kibabrálni, és éppen az író kerülhetett, ugyan csak rövid időre, de a saját maga által teremtett karakter szerepébe. Dr. Watson nem volt ott.

Doyle nyomoz

Sir Doyle egy bizonyos George Edalji ügyében kezdett el nyomozni, akit egy Birminghami ügyvéd vádolt meg azzal, hogy lovakat csonkított meg, illetve mérgezett tollal írt névtelen leveleket küldözget. Az ügyet egyébként a mai napig félig-meddig homály fedi, de már akkor is furcsa lehetett Doyle számára, ugyanis a nyomozást önerőből kezdte meg, ráadásul már az ügy jogerős lezárása után.

A történet másik szálát a staffordshirei rendőrfőnök, G A Anson, valamint Royden Sharp szolgáltatja, utóbbi a „great wyrley outrages” (nagy wyrley merényletek) ügyében volt érdekelt.

De előbb vissza napjainkba! Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 17:35, vasárnap | Belföld

Hétfőn kell megsemmisíteni a választási szavazólapokat

Hétfőn meg kell semmisíteni a választási irodákban az áprilisi országgyűlési választás és népszavazás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat a jegyzőkönyvek kivételével;

2022. Július 03. 15:06, vasárnap | Belföld

Palkovics: Magyarországnak van elegendő vize

Magyarországnak van elegendő vize, de nem mindegy, hogy a vízkészlettel hogyan bánunk - emelte ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter szombat este Győrben, a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen.

2022. Július 03. 12:43, vasárnap | Belföld

Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van,

2022. Július 03. 10:38, vasárnap | Belföld

Megműtötték a terézvárosi házomlásban megsérült táncművész gerincét

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.