Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 16. 14:08, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/Magyar Közút

Hihetetlen baleset az M0-son – de az igazán sokkoló, ami ezután történt - VIDEÓ

Hihetetlen baleset az M0-son – de az igazán sokkoló, ami ezután történt - VIDEÓ

Az M0-s autóúton Maglód térségében egy személyautó 2021. február 12-én, pénteken a kijárási korlátozások idején, hajnali 1 óra előtt nem sokkal balesetet szenvedett.

Ami ezután történt, az viszont még a sokat látott közutas szakembereket is meglepte.

A Magyar Közút kamerája rögzítette, ahogy a jármű a szalagkorlátnak csapódik, majd a felvételeken az is látszik, hogy a baleset után az autó női sofőrje szerencsére épségben kiszáll az oldalára borult autóból, utána viszont átmászik az elválasztósáv szalagkorlátjain az autóút másik pályaoldalára. A közút kamerái ráadásul azt is felvették, ahogy autósok megállnak a járműnél és sérülteket keresnek, de nem véletlenül nem találták meg a nőt, mivel ő már a másik oldalon a belső sávban sétált tovább éjszaka, teljesen kivilágítatlanul. Végül kamionosok vették fel és szállították vissza a baleset helyszínére, ahol eközben a rendőrök, mentők és a Magyar Közút szakemberei biztosították a helyszínt. Kiderült, hogy a sofőr ittasan vezetett.

Az elképesztő és egyben szerencsés kimenetelű eset kapcsán arra kéri a közútkezelő az autósokat, ha bármilyen oknál fogva balesetet szenvednének, akár országos, akár helyi utakon, amint tehetik, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, ha van rá idejük, kapcsolják be legalább a jármű vészvillogóját, hogy éjszaka is észrevegye a többi autós a balesetet szenvedett kocsit. Viszont semmiképpen se próbálják meg elhagyni a helyszínt, gyorsforgalmi utaknál pedig az adott pályaoldalon a szalagkorláton túli területen várják meg a segítséget – hangsúlyozta közleményében a közút.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.