Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 27. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Hétvégén sem lehet az interneten vonatjegyet vásárolni

Hétvégén sem lehet az interneten vonatjegyet vásárolni

A MÁV-START internetes jegyértékesítési rendszere technikai okok miatt előreláthatóan a hétvégén sem lesz elérhető.

Ezért a www.mav-start.hu weboldalon keresztül megvásárolt jegyeket kiadó automaták az ország egész területén továbbra sem üzemelnek-közölte a MÁV.

Az informatikai rendszereket gyártó cég szakemberei jelenleg is folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán és mindent megtesznek annak érdekében, hogy lehetőleg minél előbb az utasok rendelkezésére álljon a teljes e-ticket rendszer. A fővárosi pályaudvarokon és Kelenföldön a MÁV-START Zrt. több jegypénztárt nyitott ki és mozgó jegyárusok fogadják az utasokat a sorban állási idő csökkentése érdekében.

Az internetes jegyvásárlási rendszer leállása miatt a hétvégi utazásokhoz jelenleg nincs lehetőség megváltani az interneten a menetjegyeket, így várhatóan hosszabb lesz a pénztárak előtti sorban állási idő Budapesten a Keleti, a Déli és a Nyugati pályaudvarokon valamint Kelenföldön is. A MÁV-START Zrt. figyeli az utasforgalom alakulását, és - a lehetőségei szerint - több pénztár kinyitásával vagy mozgó jegyárusokkal intézkedik a várakozási idő csökkentése érdekében. Javasolja a vasúttársaság az utasoknak, hogy a menetjegyváltáshoz vegyék igénybe a budapesti menetjegyirodát (V. ker. József Attila u. 16), amely a mai napon 18:00-ig tart nyitva, illetve a többi, pénztárral rendelkező budapesti vasútállomást is, amelyek listája a MÁV-START Zrt. honlapján (www.mav-start.hu) megtalálható.

Az E-Ticket rendszer leállását, az azt kiszolgáló tárolórendszer meghibásodása okozta, amely kezeli egy, illetve kettő lemez meghibásodását a tartalék lemezek bevonásával. Jelen esetben szerdán – viszonylag egymáshoz közeli időben – három lemez hibásodott meg. Így a RAID-technológia nem tudta pótolni a kiesett lemezeket és az E-Ticket-et kiszolgáló lemeztömb leállt.

A hiba észlelését követő bejelentés után a szállító cég azonnal megkezdte a helyszínen a munkát, azonban a meghibásodott diszkek cseréje sem vezetett eredményre, mert szoftverhiba miatt nem lehetett üzembe helyezni az új lemezeket. A karbantartó cég felvette amerikai partnerével a kapcsolatot a szoftverhiba elhárítása érdekében. A MÁV Informatika Zrt. felkérte a gyártó hazai képviseletét, hogy vizsgálja ki és oldja meg a hardver és szoftverhibáját. Jelenleg a gyártó németországi központjában elemzik és keresik a hiba megoldását. Amíg a hardver- és a szoftverhiba kijavításra nem kerül sor, és az új lemezek nem állnak rendelkezésre, addig nem lehet visszaállítani az E-Ticket szolgáltatást, illetve nem lehet felelősen megbecsülni annak újraindulási idejét.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: MÁV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni