Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 04. 12:35, péntek | Belföld
Forrás: mti

Hétvégén a szokásosnál is nagyobb lehet a forgalom

Hétvégén a szokásosnál is nagyobb lehet a forgalom

Hétvégén várhatóan a szokásosnál is nagyobb lehet a forgalom a főbb tranzitútvonalakon, elsősorban az M1-M0-M5-ös és az M1-M0-M3-as szakaszon a Nyugat-Európába visszatérő munkavállalók miatt

- közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel. A közleményben hozzátették, ezzel egy időben az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján pénteken késő délutántól elsősorban a Dunántúlon, majd szombattól az ország nyugati és északi területein is számottevő havazás várható.

Pénteken az ország nyugati megyéiben viharos széllökések is várhatóak, szombaton a Dunántúl nyugati felében a havat havas eső, eső váltja fel, Veszprém megyére pedig - ahol akár 60-70 kilométer per órás széllökések is lehetnek - citromsárga riasztást adtak ki hófúvás veszélye miatt. Vasárnap már csak elszórtan fordulhat elő kisebb havazás - fejtették ki.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a 2018. november 10-től mintegy 62 ezer tonna sót és több mint 3,6 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki a 32 ezer kilométeres országos közúthálózatra, a következő napokban pedig a társaság munkatársai 0-24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat.

A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az előírások szerint először az autópályákon, autóutakon és főutakon kezdik meg, majd a településeket összekötő mellékutakon és alacsony forgalmú bekötőutakon folytatják. A hófúvásos szakaszokon a havazás elállásáig téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell készülniük a közlekedőknek - tudatták.

A szakemberek azt kérik, hogy a havazásban érintett területeken a közlekedők indulás előtt tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, valamint a forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon. Reggel öt és este 10 óra között nagyjából 3 óránként a www.utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018 linken országos, átfogó összesítéseket tesznek közzé az útviszonyokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.