Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Június 15. 07:12, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hétfőn napközben érkezik a hidegfront

Hétfőn napközben érkezik a hidegfront

Hidegfront éri el északnyugat felől hétfőn napközben a térséget, a Dunántúlon és az északi megyékben megszűnik a kánikula, az Alföldön, főként a délkeleti felén még előfordulhat 25-26 Celsius-fokos középhőmérséklet.

Közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú előrejelzés szerint a következő napokban a napsütést többször megzavarhatják záporok, zivatarok, a szél is többfelé megerősödik. A hét második felében néhol csak 20 fok körül alakulnak a maximumok, másutt ismét 30 fok közeli meleg lehet.

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett várhatóan déltől többfelé lehetnek záporok, helyenként heves zivatarok. A szél néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb 25-32 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

A tartós hőség miatt hétfőre Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Szintén másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére. Emellett - a veszélyjelzés szerint - az egész országban heves zivatarra és felhőszakadásra is készülni kell hétfőn.

Kedden a legtöbb napsütés nyugaton, délnyugaton várható. Elszórtan alakulhat ki eső, zápor. A minimumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 21-26 fok között alakulnak.

Szerdán sok lesz a napsütés, de helyenként - nagyobb valószínűséggel középen és délnyugaton - záporeső is előfordulhat. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön nem várható csapadék, sok lesz a napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb 23-28 fok között valószínű.

Pénteken elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, ismét többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható elszórtan záporokkal, zivatarokkal. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Nappal 21-26 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a sok napsütés mellett elszórtan várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.