Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 06. 05:00, péntek | Sport
Forrás: MTI

Hét év után lesz ismét Budapesten a díjugrató Nemzetek Nagydíja

Hét év után lesz ismét Budapesten a díjugrató Nemzetek Nagydíja

Jövő hét pénteken, hét év után rendezik meg ismét Budapesten a díjugrató Nemzetek Nagydíját, vasárnap pedig Budapest Nagydíj néven Világkupa-fordulóra is sor kerül a Nemzeti Lovardában.

Az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nagyjából húsz országból több mint 200 lóval érkeznek majd versenyzők a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényre, melynek közel 35 millió forint az összdíjazása.
Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke arról beszélt, hogy legutóbb ilyen rangos díjugrató eseményt négy éve Kiskunhalason rendeztek Magyarországon. Hozzátette, valószínűleg a mostani, 60 millió forintos költségvetésű rendezvény veszteséges lesz, de ezt vállalják, mert az ilyen hazai viadal amolyan ugródeszka lehet a szakág felzárkóztatásához.
A négyfős magyar csapatban három lovasnak már biztos a helye: Szász Sándor, Tóth László és Szuhai Gyula biztosan ott lesz a Nemzetek Nagydíján.
A fogathajtóként hétszeres világbajnok sportvezető arról is beszámolt, hogy a szövetség visszavonta a 2018-as Lovas Világjátékok rendezési jogáért benyújtott pályázatát, mert - elmondása szerint - svájci frankban milliós nagyságrendű licitálás indult meg a kandidálók között. Hozzátette, az osztrák jelentkezés javára léptek vissza.
Lázár Vilmos ugyanakkor sportdiplomáciai sikerként említette, hogy idén augusztus 22. és 26. között Fábiánsebestyén ad otthont a Duna-Alpesi Kupa elnevezésű nemzetközi fogathajtóversenynek, jövőre pedig Budapest fogathajtó Európa-bajnokságot rendezhet, amelyet nagy lovas fesztivállá bővítenek, s a Nemzeti Vágtával együtt kívánják lebonyolítani.
A Duna-Alpesi Kupa 33 éves múltra visszatekintő verseny, s a kilenc alapító között ott volt Magyarország is, ahol negyedszer kerül sor a viadalra.
"Készen állunk, a maratonpálya nyolc akadálya közül kettő teljesen új, kettőt pedig felújítottunk a versenyre, amelynek keretprogramjában minden lovas szakág bemutatkozik majd" - mondta Farkas Sándor főszervező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.