Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 22. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Háziorvosként praktizálhatnak egyes szakorvosok

Háziorvosként praktizálhatnak egyes szakorvosok

Az intézkedésre azért van szükség, mert egyre kevesebb a háziorvos. A szakorvosok egy ideig úgyis praktizálhatnak, hogy nincs meg a háziorvosi praxis betöltéséhez szükséges képesítésük.

Kevesen vannak, az átlagéletkoruk ráadásul csaknem 60 év – így magyarázza az egészségügyi szakmai kollégium elnöke, hogy miért kell gondoskodni a háziorvosok utánpótlásáról.

Fülesdi Béla arról tájékoztatott, hogy ezentúl olyan orvosok is vállalhatnak háziorvosi feladatokat, akiknek nincs meg az ehhez szükséges képesítésük. Azt ugyanakkor megjegyezte: a papírt később mindenképpen meg kell szerezniük. Az új feladatokra 34 szakmát választottak ki a 80-ból, olyanokat, akik eddig is közvetlenül gyógyítottak betegeket.

Az Alapellátó Orvosok Szövetségének elnöke úgy véli: kevesen élnek majd a lehetőséggel. Selmeczi Kamill a közrádióban kifejtette: egy olyan általános orvoshiányos helyzetben, ami az alapellátást és a kórházi ellátást egyformán érinti, nem számít arra, hogy a 'kórházi orvosok most majd elindulnak és háziorvosi praxisokat fognak vásárolni és háziorvosi tevékenységet' folytatnak majd.

Az Alapellátó Orvosok Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: amíg a háziorvosi praxisok finanszírozásán nem javítanak jelentősen, addig nem valószínű, hogy vonzó lesz a pálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár