Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Szeptember 17. 14:50, szerda | Életmód
Forrás: http://divany.hu

Házi májkrém az ipari helyett

Házi májkrém az ipari helyett

Hihetetlen előnye, hogy benne a fő összetevő a nagyipari készítményekkel szemben: a máj. Az ízesítés ezerféle lehet, piríthatunk alá hagymát a snidling helyett, megdobhatjuk kevés baconnal, és a fűszerezés is csak tőlünk függ.

Nagyobb mennyiségben készítve le is fagyaszthatjuk kisebb adagokban, egyébként maximum egy-két napot tölthet a hűtőben, formázva és folpackba csavarva: így akár szeletelhető is hidegen.

Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
2 ek mazsola
15 dkg vaj
fél dl tejszín
2-2 evőkanál apróra vágott friss snidling és petrezselyem
2 kk. só
frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. 5 dkg felforrósított vajon átpirítjuk a kis kockákra vágott májat, utánadobjuk a mazsolát, aztán lefedjük a serpenyőt, és kis lángon néhány percig pároljuk, a végén pedig a fedőt levéve nagy lángon visszapirítjuk, hogy a leve elpárologjon.

2. Hűtjük, majd kihűlés után a többi hozzávalóval botmixerrel pürésítjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.