Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 12. 07:15, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Hazatérhet a kulcsi mészárlás egyik sérültje

Hazatérhet a kulcsi mészárlás egyik sérültje

Csütörtökön elhagyhatja a székesfehérvári kórházat a kulcsi bűncselekmény-sorozat egy sérültje, ha állapota nem romlik – közölte a Fejér Megyei Szent György Kórház traumatológiai osztályának főorvosa az MTI-vel.

Varga Miklós elmondta, a gyanúsított nővérének barátja jól van, sebei és törései szépen gyógyulnak. Amennyiben nem lesz semmilyen szövődménye, akkor várhatóan csütörtökön hazaengedik. A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolt másik sérülttel – a gyanúsított lánytestvérével – kapcsolatban Mészáros Lajos főigazgató a nő kérésére nem adott felvilágosítást az állapotáról. Mint fogalmazott, „nagyon felzaklatták az elmúlt napok, főleg a nagy érdeklődés a sajtó részéről, ezért kérte a tájékoztatás leállítását”.

A budapesti Honvédkórház, ahol a gyanúsított édesanyját ápolják, legutóbb hétfőn adott tájékoztatást. Akkor azt közölték, hogy az asszony túl van az életveszélyen. Az MTI információi szerint jelenleg teljes hírzárlat van érvényben, az asszony kérésére senkinek sem adnak tájékoztatást az állapotáról.

A Fejér megyei Kulcson történt brutális bűncselekményekre múlt péntek délelőtt derült fény, miután egy vérző ember kért segítséget a szomszédoktól. A négy családtagja meggyilkolásával gyanúsított 23 éves H. Csanád Jutast a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a településen. A férfi nem tanúsított ellenállást.

A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomása alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg. Az első támadás 34 éves bátyját érte, még múlt szerdán, őt több késszúrással ölte meg. Nagyszüleire másnap támadt rá. Előbb 87 éves nagyapját, majd 83 éves nagyanyját szúrta meg többször egy disznóölő késsel.

A többi családtaggal pénteken, áramütéssel akart végezni. Mivel ez nem sikerült, késsel támadt 36 éves nővérére, akit súlyosan megsebesített. A nő kiabálására a szülők odasiettek, ekkor a férfi a 60 éves apját egy bozótvágóval és egy másik késsel megölte. Ugyanezen eszközökkel 63 éves anyját életveszélyesen megsebesítette. A nővér 57 éves barátja sietett a család segítségére, akit szintén súlyosan megsebzett.

A gyanúsított a kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A férfit a Székesfehérvári Törvényszék múlt vasárnap 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.