Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2014. Október 01. 09:32, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Tóth Nándor

Házasságtörés: itt az új Coelho-könyv

Házasságtörés: itt az új Coelho-könyv

A házasságtörés szemérmes világunkban még mindig félig-meddig tabutéma, a megoldás pedig a legtöbb esetben a mélységes csalódás miatt a válás – elég csak a statisztikákra nézni. Holott talán létezik más megoldás is...

Coelho az emberi érzések egyik legsebezhetőbb bugyrába merül alá új könyvével.

Az Atheneum kiadó a facebook oldalán jelentette be, hogy szeptember 1-én megjelent a brazil író, Paulo Coelho legújabb magyar nyelvre fordított írása, a Házasságtörés.

A kiadó szerint a brazil mester pályája fordulóponthoz ért, a Házasságtörés új típusú minőséget hoz a Coelho-világba. Valami történt. Paulo Coelho eddig a spirituális tudását, a felismeréseit, a kristály tisztaságú életfilozófiáját (boldogságfilozófiáját) osztotta meg azokkal, akik rezonáltak üzeneteire. A Házasságtörés más. Coelho ezúttal nem kinyilatkoztat, hanem kérdez, válaszokat keres. És attól csodálatos mélységű ez a munka, hogy az ő útkeresése számunkra mégis útmutatóvá válik.

„A házasságtörést nagyon sokan megtapasztalják, a statisztikák szerint minden harmadik ember elköveti. Nem mondom, hogy pont Te, de hát ez a statisztika. Mégis kényes téma, és rendszerint véget vet a házasságnak, még akkor is, ha nem kéne. Rengetegen mondanak búcsút egymásnak, mert nem tudják átvészelni ezt a nehéz időszakot. Hát most megírtam ezt a könyvet. Nem terveztem, hogy könyv lesz belőle, először csak vitaindító gondolatoknak, egyfajta online vitának szántam, de amikor leültem, megfogalmazódott bennem egy gondolat, és elkezdtem írni. Úgy öltött testet ez a könyv, mintha régóta benne lenne a levegőben, mintha ez a téma régóta csak arra várt volna, hogy egyszer őszintén megvitathassuk” – foglalta össze a könyv keletkezésének történetét Coelho.

A téma biztosan örök, és biztosan mindenkinek megvan róla a véleménye – a kérdés, hogy Coelho írásával egybecsengő, avagy azzal éppen ellenkező. Ismerve a brazil író hozzáállását, vitaindítónak biztosan elsőrendű műre számíthatunk…

Még több könyves hír!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.