Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2014. Október 01. 09:32, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Tóth Nándor

Házasságtörés: itt az új Coelho-könyv

Házasságtörés: itt az új Coelho-könyv

A házasságtörés szemérmes világunkban még mindig félig-meddig tabutéma, a megoldás pedig a legtöbb esetben a mélységes csalódás miatt a válás – elég csak a statisztikákra nézni. Holott talán létezik más megoldás is...

Coelho az emberi érzések egyik legsebezhetőbb bugyrába merül alá új könyvével.

Az Atheneum kiadó a facebook oldalán jelentette be, hogy szeptember 1-én megjelent a brazil író, Paulo Coelho legújabb magyar nyelvre fordított írása, a Házasságtörés.

A kiadó szerint a brazil mester pályája fordulóponthoz ért, a Házasságtörés új típusú minőséget hoz a Coelho-világba. Valami történt. Paulo Coelho eddig a spirituális tudását, a felismeréseit, a kristály tisztaságú életfilozófiáját (boldogságfilozófiáját) osztotta meg azokkal, akik rezonáltak üzeneteire. A Házasságtörés más. Coelho ezúttal nem kinyilatkoztat, hanem kérdez, válaszokat keres. És attól csodálatos mélységű ez a munka, hogy az ő útkeresése számunkra mégis útmutatóvá válik.

„A házasságtörést nagyon sokan megtapasztalják, a statisztikák szerint minden harmadik ember elköveti. Nem mondom, hogy pont Te, de hát ez a statisztika. Mégis kényes téma, és rendszerint véget vet a házasságnak, még akkor is, ha nem kéne. Rengetegen mondanak búcsút egymásnak, mert nem tudják átvészelni ezt a nehéz időszakot. Hát most megírtam ezt a könyvet. Nem terveztem, hogy könyv lesz belőle, először csak vitaindító gondolatoknak, egyfajta online vitának szántam, de amikor leültem, megfogalmazódott bennem egy gondolat, és elkezdtem írni. Úgy öltött testet ez a könyv, mintha régóta benne lenne a levegőben, mintha ez a téma régóta csak arra várt volna, hogy egyszer őszintén megvitathassuk” – foglalta össze a könyv keletkezésének történetét Coelho.

A téma biztosan örök, és biztosan mindenkinek megvan róla a véleménye – a kérdés, hogy Coelho írásával egybecsengő, avagy azzal éppen ellenkező. Ismerve a brazil író hozzáállását, vitaindítónak biztosan elsőrendű műre számíthatunk…

Még több könyves hír!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 09:06, szombat | Belföld

Többfelé havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek

Több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járművekkel induljon el.

2022. Január 22. 08:53, szombat | Belföld

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg - tájékoztatta az intézmény operatív igazgatója az MTI-t.

2022. Január 22. 07:00, szombat | Belföld

Letartóztattak egy rendőri igazoltatás elől menekülő férfit

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autójával az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől - tájékoztatta pénteken a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

2022. Január 22. 06:00, szombat | Belföld

Csalók élnek vissza a NAV honlapjával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott \"csaló portál\" jelent meg az interneten - figyelmeztetett pénteki közleményében a hivatal.