Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2021. Január 06. 11:06, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Hátukon cipelték a bajba jutott kirándulót - VIDEÓ

Hátukon cipelték a bajba jutott kirándulót - VIDEÓ

Bajba jutott túrázót cipeltek le a pilisvörösvári egyenruhások a hegyoldalról, aztán kórházba is vitték.

Egy 28 éves nő hívta a rendőröket 2021. január 2-án délután. Mint kiderült, 35 éves barátjával a Solymár-Pilisvörösvár közötti útvonalon járták a hegyeket, amikor a férfi egy megcsúszás után fájlalni kezdte a lábát. Először nem tűnt komolynak a sérülés, ám egy idő után kénytelenek voltak megállni és letelepedni, a férfi egy lépést sem tudott tenni szúró fájdalmai miatt. A barátnő rögvest telefonált, a rendőrök pedig GPS koordináták alapján be tudták tájolni, merre is lehetnek. Mivel gépjárművel nehézkes lett volna megközelítésük, a rendőrök a szolgálati kocsit a lehető legközelebb leparkolva hátrahagyták, majd gyalogtúrára indultak – közölte a rendőrség.

A férfi továbbra sem tudott lábra állni, ám ez egy pillanatig sem okozott fejtörést az egyenruhásoknak. Egymást váltva cipelték az akkor már zsibbadásra és folyamatosan erős fájdalmakra panaszkodó férfit - valószínűsíthető volt a törés. Az egyik rendőr gondolkodás nélkül hátára kapta az akkor már mozgásképtelenné vált sérültet és úgy menetelt visszafelé a kocsihoz, majd váltótársai „gólya viszi a fiát” megoldást választva vitték tovább.

A közel egy kilométeres út után jobbnak látták mihamarabb orvoshoz juttatni, ezért szolgálati kocsijukkal kórházba vitték, majd következhetett a bakancspucolás – tette hozzá a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 14:04, csütörtök | Belföld

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt fogtak el egy férfit

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség,

2021. Február 25. 10:54, csütörtök | Belföld

Meghosszabbították a korlátozások érvényességét

Március 15-ig továbbra is érvényben maradnak a korábban meghozott korlátozások – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón.

2021. Február 25. 09:43, csütörtök | Belföld

Meghalt 120 beteg, 4385-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 120, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4385 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2021. Február 25. 08:53, csütörtök | Belföld

Szolnok térségében tetőzik a tiszai árhullám

Folytatódott az ár levonulása a Tiszán és mellékfolyóin, az árhullám a hét közepén Szolnok térségében tetőzik - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a honlapján.