Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Július 17. 07:20, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Határzár - a kerítésnek akkor van értelme, ha ellátja a funkcióját

Határzár - a kerítésnek akkor van értelme, ha ellátja a funkcióját

Egy kerítésnek akkor van értelme, ha a funkcióját el tudja látni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a déli határon épülő határzárról az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A határzár mintaszakaszánál délelőtt tartott sajtótájékoztatót Hende Csaba honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán. Elhangzott: a kivitelezés tíz-tizenkét helyszínen kezdődhet el, a munkában a honvédség kilencszáz tagja vesz részt, a határidő november 30.

A kormányszóvivő az M1-en kijelentette: elfogadhatatlan, hogy a zöldhatáron bárki kénye-kedve szerint átjárhat, pontosabban az embercsempészek segítségével átjuthat. Hozzátette, hogy ebben az évben eddig 81 ezer határsértő érkezett, ami lassan a duplája a tavalyi számnak.

Mint mondta, nemcsak Magyarországon van gond: Ausztriában tele vannak a táborok és Németország is közel jár ehhez. Hozzátette, hogy a magyar hatóságok egyelőre mindenkit el tudnak helyezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.