Városlista
2019. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2018. Április 05. 07:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hat településen még időközi önkormányzati választást is tartanak vasárnap

Hat településen még időközi önkormányzati választást is tartanak vasárnap

Hat településen tartanak időközi önkormányzati választást a parlamenti választással egy időben, vasárnap.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Laskodon azért lesz időközi polgármester-választás, mert a települést eddig irányító Vargáné Kiss Katalin (független) tavaly december 11-én lemondott posztjáról. A polgármesteri székért hárman indulnak, Jakab Zoltán és Mihók Tibor függetlenként, míg Pallay Ferenc a Fidesz-KDNP színeiben. A névjegyzékben több mint nyolcszáz választópolgár szerepel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobajon szintén polgármestert választanak, miután a település addigi vezetője, Szögi Imre lemondott és nyugállományba vonult. A polgármesteri posztért négy független jelölt indul: Géczi Viktor, Ivanics Imre András, Poczkodi László, valamint Szarka Renáta. A választói névjegyzékben mintegy félezren szerepelnek.

A szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán a korábbi polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni, Juhász Barnabás tavaly decemberben hunyt el. A választáson hét jelölt indul: Birinyi János, Dudás Ferenc, Kása Márton, Kovács István, Kovács Katalin, Miklósi Ádám és Tóth László, valamennyien függetlenek. A településen 1235-en jogosultak szavazatuk leadására.

A Baranya megyei Sárokon két önkormányzati képviselőt választanak vasárnap. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert két képviselő korábbi lemondása miatt a törvényes működéshez szükséges létszám alá, három főre csökkent a mintegy 130 fős község képviselő-testülete, de az emiatt korábban január elejére kiírt választás elegendő számú jelölt hiányában elmaradt. A vasárnap megismétlendő voksoláson két független aspiráns, Mihályfai Józsefné és Kovács László pályázik a két testületi helyre. A független polgármester által vezetett Sárok választói névjegyzékében 112-en szerepelnek.

A Pest megyei Pécel 1-es számú egyéni választókerületében egyéni választókerületi képviselőt választanak, mert Zsadányi János Zsolt tavaly december 13-án lemondott tisztségéről. A képviselői tisztségért öt jelölt indul: Halász Antal György és Jankó Alexandra független jelöltként, Kazinczy Tamás az Összefogás 2119 Egyesület, Kocsis Ferenc a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Somogyvári Jenő a Demokratikus Koalíció színeiben. A választói névjegyzékben 1707 választásra jogosult szerepel.

Vasárnap Komáromban a 2-es számú egyéni választókerületben is időközi képviselőválasztást tartanak, mert a korábbi képviselő, Sárai János (Fidesz-KNDP) betegség miatt 2017. december 31-én lemondott tisztségéről. A képviselői helyért hárman indultak: Kirizs Attila függetlenként, Kreft-Horváth Lóránd a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjeként (ő jelenleg társadalmi megbízatású alpolgármester, és nem tagja a képviselő-testületnek), valamint Somogyi Csilla, a Jobbik jelöltje. A választókerületben mintegy kétezer választó jogosult szavazni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 16. 11:50, péntek | Belföld

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál.

2019. Augusztus 16. 10:59, péntek | Belföld

BKK: tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os villamos -