Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 05. 07:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hat településen még időközi önkormányzati választást is tartanak vasárnap

Hat településen még időközi önkormányzati választást is tartanak vasárnap

Hat településen tartanak időközi önkormányzati választást a parlamenti választással egy időben, vasárnap.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Laskodon azért lesz időközi polgármester-választás, mert a települést eddig irányító Vargáné Kiss Katalin (független) tavaly december 11-én lemondott posztjáról. A polgármesteri székért hárman indulnak, Jakab Zoltán és Mihók Tibor függetlenként, míg Pallay Ferenc a Fidesz-KDNP színeiben. A névjegyzékben több mint nyolcszáz választópolgár szerepel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobajon szintén polgármestert választanak, miután a település addigi vezetője, Szögi Imre lemondott és nyugállományba vonult. A polgármesteri posztért négy független jelölt indul: Géczi Viktor, Ivanics Imre András, Poczkodi László, valamint Szarka Renáta. A választói névjegyzékben mintegy félezren szerepelnek.

A szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán a korábbi polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni, Juhász Barnabás tavaly decemberben hunyt el. A választáson hét jelölt indul: Birinyi János, Dudás Ferenc, Kása Márton, Kovács István, Kovács Katalin, Miklósi Ádám és Tóth László, valamennyien függetlenek. A településen 1235-en jogosultak szavazatuk leadására.

A Baranya megyei Sárokon két önkormányzati képviselőt választanak vasárnap. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert két képviselő korábbi lemondása miatt a törvényes működéshez szükséges létszám alá, három főre csökkent a mintegy 130 fős község képviselő-testülete, de az emiatt korábban január elejére kiírt választás elegendő számú jelölt hiányában elmaradt. A vasárnap megismétlendő voksoláson két független aspiráns, Mihályfai Józsefné és Kovács László pályázik a két testületi helyre. A független polgármester által vezetett Sárok választói névjegyzékében 112-en szerepelnek.

A Pest megyei Pécel 1-es számú egyéni választókerületében egyéni választókerületi képviselőt választanak, mert Zsadányi János Zsolt tavaly december 13-án lemondott tisztségéről. A képviselői tisztségért öt jelölt indul: Halász Antal György és Jankó Alexandra független jelöltként, Kazinczy Tamás az Összefogás 2119 Egyesület, Kocsis Ferenc a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Somogyvári Jenő a Demokratikus Koalíció színeiben. A választói névjegyzékben 1707 választásra jogosult szerepel.

Vasárnap Komáromban a 2-es számú egyéni választókerületben is időközi képviselőválasztást tartanak, mert a korábbi képviselő, Sárai János (Fidesz-KNDP) betegség miatt 2017. december 31-én lemondott tisztségéről. A képviselői helyért hárman indultak: Kirizs Attila függetlenként, Kreft-Horváth Lóránd a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjeként (ő jelenleg társadalmi megbízatású alpolgármester, és nem tagja a képviselő-testületnek), valamint Somogyi Csilla, a Jobbik jelöltje. A választókerületben mintegy kétezer választó jogosult szavazni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.