Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 08. 13:26, szerda | Életmód
Forrás: https://drtihanyi.com

Hat otthoni módszer a fogyáshoz

Hat otthoni módszer a fogyáshoz

A súlycsökkentésnek egyetlen módja van, a mozgás és a helyes étrend követése. Azonban van pár gyógynövény és otthoni gyógymód, amelyet kipróbálhat.

Fontos! Ezek az otthoni gyógymódok nem fogyasztanak le varázslatos módon, csupán hatásosabbá teszik az erőfeszítéseit.

Lenmag (alsi)

Ez a hindiül alsinak nevezett mag maghéjjal rendelkezik, amely teltség érzetet okoz, ezáltal csökkentve az evési ingert. Emellett omega-3 zsírsavakban gazdag, amely a szívnek is jót tesz. Törjön össze lenmagot és adja levesekhez, müzlikhez, zabhoz vagy csapatihoz. Mivel természetesen semleges, nem változtatja meg az étel ízét.

Zöld tea

A zöld tea rendkívül népszerű a fogyni vágyók körében, milliók váltottak kávéról zöld teára, magas antioxidáns kapacitásának köszönhetően. Kutatások szerint serkenti az anyagcserét és zsírt éget, ezáltal tökéletes a fogyni vágyók számára. Emellett ezt tej és cukor nélkül fogyasztják, így a kalória bevitel is csökken.

Fahéj

A fűszer, amely „karácsonyivá” változtatja ételeinket és italainkat, segíti az inzulin receptorok és a szénhidrát anyagcseréjében érintett enzim rendszerek működését. Segít kiegyensúlyozni a vércukorszintet, serkenti az anyagcserét és csökkenti a szervezet nemkívánatos koleszterinjeinek szintjét. Csak szórjon egy kis fahéjat a reggeli müzlire, kávéra, vagy teára.

Feketebors

A csípős, fűszeres ételek általában segítik a súlycsökkentést és ez alól a feketebors sem kivétel. Az ebben található piperin emésztésjavítóként funkcionál, emellett a zsírképződést is megelőzi. Emellett a fűszeres, csípős ételek fogyasztása aktivizál is, ez aktívabb életmódhoz és fogyáshoz vezethet. A legjobb az, hogy a feketebors szinte bármihez adható a salátáktól a húsokig.

Kurkuma (haldi)

Újabban több kutatás is bizonyította a kurkuma előnyeit, egyesek egyenesen azt kutatják, hogy a rák elleni harcban hogyan lehetne felhasználni, emellett a fogyásban is segíthet. Segíti a zsírok anyagcseréjét és csökkenti a cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. A kurkuma sokak étrendjének része, zöldségekhez, rizshez, curryhez és egyéb ételekhez is adható.

Gyömbér

A gyömbér is sokat segíthet termogenikus tulajdonsága révén. Ez azt jelenti, hogy segíti megemelni a szervezet hőmérsékletét zsírégetésen keresztül, ezáltal tökéletes a fogyni vágyók számára. Emellett teltség érzetet is okoz, így csökken az evési vágy. A gyömbér rizses vagy zöldséges ételekhez is fogyasztható, illetve akár egyszerűen vízben elkeverve is

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.