Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 07. 18:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az agrártárca

Három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az agrártárca

Mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium (AM), a pályázatok az élelmiszer-feldolgozás és a borászat,

az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat támogatását szolgálják - mondta a vidékfejlesztésért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.

Kis Miklós Zsolt hozzátette: a korábban már meghirdetett vidékfejlesztési pályázatok kihasználása után megmaradtak forrásokra hirdették meg az új pályázatokat.

Az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazatban dolgozó cégeknek 2018. december 1-jétől lesz lehetőségük a támogatási kérelmek benyújtására. A mezőgazdasági vállalkozások közül - mérettől függetlenül - elsősorban azoknak a pályázatait várják, amelyek szeretnék feldolgozni előállított termékeiket, ezzel jelentősen nagyobb haszonra tenne szert a vállalkozásuk - fűzte hozzá.

Az államtitkár tájékoztatása szerint az élelmiszeripari pályázatra 2019. január 2-től nyújthatók be a támogatási kérelmek és elsősorban azoknak a cégeknek a jelentkezését várják, akik a szőlőtermesztésen túlmenően a borkészítést szeretnék még jobb minőségben folytatni.

Kiemelte: a vissza nem térítendő támogatásokat eszközbeszerzésre és építkezésre is fel lehet használni, de minden esetben a pályázó kell rendelkezzen - akár hitel formájában - a fejlesztéshez szükséges összeg legalább felével.

A pályázati felhívások részleteiről további információk a www.szechenyi2020.hu oldalon érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott