Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Június 05. 22:02, szerda | Belföld
Forrás: http://www.technet.hu

Három másodperc százra, hang nélkül

Három másodperc százra, hang nélkül

Autókból már kezdjük megszokni az elektromos száguldozókat, motorból viszont mindig felüdülés egy-egy újabbat látni.


Sokadjára is elsütjük, hogy ha elektromos motorról van szó, akkor általában a kerékpárúton hang nélkül támadó kínai műanyagokra gondolunk, pedig most sem egy ilyenről van szó, mint ahogy már korábban is láttunk frankó mocikat hang nélkül vágtázni.

AMission Motors két modellt mutatott be, melyekkel elektromos megoldásait kívánja demonstrálni és a Mission R, valamint a Mission RS nevet kapták. Ez utóbbi tökéletes mása annak, mely Laguna Seca aszfaltcsíkján állította be az elektromos körrekordot és megnyerte a TTXGP-t is, hajtáslánca pedig megegyezik a R jelzésű modellel.

Ennek alapján aki ráül egy ilyenre, az 163 lóerővel és ugyanennyi Nm-re gazdálkodhat egészen addig, míg rajta marad a gépen, végsebességként pedig 240 km/h érhető el, de az RS verzió esetén kapnak még egy MissionOS érintőképernyős felületet is. Ennek az a funkciója, hogy egy halom információ megjelentethető rajta, így például telemetria, navigáció, de innen lehet testre szabni a működtetést is, illetve ezeken kívül egy HD kamera is a csomag részét képezi.

A szűk 60.000 dolláros motor 17 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, melynek erejéből 370 kilométer megtételére futja, töltése pedig két órát vesz igénybe. Akinek az előbb említett összeg kicsit borsos, annak ott az R, mely már 32.500 dollártól vihető, bár ebben alapból csak 12 kWh-s akku van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.