Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 28. 14:13, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Három hónap után újra tartósan 300 alatt van a forint

Három hónap után újra tartósan 300 alatt van a forint

Továbbra is részben Magyarország az EU-IMF-s kapcsolatai, növekvő részben pedig a nemzetközi piaci hangulat határozta meg a forint árfolyamának alakulását a héten.

A folyamatosan rugalmasságot és feltételek nélküli tárgyalási készséget sugalló hivatalos kormányzati, illetve nemzetközi részről a görög
adósságátstruktúrálással kapcsolatos pozitív várakozások, és a Fed folytatódó laza politikájával kapcsolatos bejelentés hozzájárult a forint erősödéséhez.

A forint a 300-as EUR/HUF határ áttörése után nem vesztette el lendületét és a kereskedési hét vége felé már EUR/HUF 295 alatti kötések is születtek. A héten így a forint több mint 3 százalékkal lett erősebb az euróhoz viszonyítva, s a január eleji 320 fölött EUR/HUF csúcsok óta csaknem töretlen erősödés összességében már több mint 8 százalékot tett ki. Hasonlóan 3 százalék fölött volt a forint heti erősödése a svájci frankkal szemben is, bár a hét második felében ebben a viszonylatban lelassult a felértékelődés. A forint erősödésével és a nemzetközi hangulat javulásával párhuzamosan folytatódott az állampapír-piaci hozamok csökkenése is. A hét első felében még 9 százalék fölötti 3- 15 éves hozamok a kereskedési hét vége felé már a 8,40- 8,70 százalékos szintek alatt mozogtak. Ebben a sávban alakultak ki a csütörtöki 3-5-10 éves kötvények aukciós átlaghozamai is, miután az ÁKK mindhárom papírból megemelt mennyiséget, összességében több mint 53 milliárd forintnyi benchmark kötvényt dobott piacra. A legfrissebb adatok szerint a január 19-24 közötti időszakban a külföldiek által birtokolt állampapírok mennyisége a megelőző héthez képest kissé alacsonyabb szinteken, jellemzően 3860-3900 milliárd forint között ingadozott – írták a CIB Bank elemzői.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: eu, euró, forint, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2021. Április 20. 12:07, kedd | Belföld

Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kistestvérét egy fiú

Vádat emeltek egy kamaszfiú ellen, mert féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2021. Április 20. 11:43, kedd | Belföld

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal is csalnak

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét, illetve alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban

2021. Április 20. 09:40, kedd | Belföld

Megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Késsel megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.