Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2020. Január 31. 09:27, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Harminckét koncertre várják a közönséget a Kórusok téli éjszakáján

Harminckét koncertre várják a közönséget a Kórusok téli éjszakáján

Harminckét koncertre várják a közönséget február 15-én a Kórusok téli éjszakáján, amelyet a MagNet Közösségi Házban tartanak Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Harmadik alkalommal szervezik meg a Kórusok téli éjszakáját, a délutántól késő estig tartó rendezvényen 300 énekes nyújt élményt minden korosztály számára.

A közlemény szerint a szervezők a Kórusok éjszakája rendezvény "kistestvéreként", hagyományteremtő céllal hívták életre 2018-ban a Kórusok téli éjszakáját. Az ötletgazda és lebonyolító Csíkszerda Egyesület önkénteseinek célja a rendezvénnyel, hogy népszerűsítsék a kóruskultúrát és láthatóvá tegyék azt, hogy az éneklés örömöt ad.

Mint írják, a MagNet Közösségi Ház négy termében 32 koncert hallható a Kórusok téli éjszakáján. A közönség válogathat a sokszínű zenei kínálatából, belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek- és felnőtt kamarakórusok műsorába egyaránt.

Az este folyamán fellép többek között a Városminor Kamarakórus, a Jazz and More, a KVV Kamarakórus, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola volt diákjaiból álló Gemma énekegyüttes, a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola Soul Air kórusa és a Cheeky, a Csíkszerda kóruscsalád kamaraprojektje. A program során lesz közös daltanulás is.

A fesztivált mára hagyománnyá vált közös éneklés zárja 22 órakor, ahol a fellépő kórusok és a közönség együtt énekelhet egy külön erre az alkalomra írt dalt.

A családbarát rendezvényre a szervezők minden korosztály tagjait várják.

Címlapfotó: Grafika: Vesztl Fanni/facebook.com/KorusokEjszakaja/

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.

2021. Április 13. 18:39, kedd | Bulvár

Könyv jelent meg Diego Maradona életéről

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a 2020. november 25-én, 60 évesen elhunyt világklasszis argentin labdarúgóról.

2021. Április 07. 17:07, szerda | Bulvár

Sylvester Stallone nem játszik a Creed III. című filmben

Sylvester Stallone nem játszik a Creed III. című filmben, amelynek jövő novemberre tűzték ki a premierjét - értesült a The Hollywood Reporter.