Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Október 13. 13:45, hétfő | Belföld
Forrás: http://legendavadasz.hu

Harmadik szem és működése

Harmadik szem és működése

Velünk született érzékszerv, amely tulajdonságszámba megy. Egy készség, amely minden ember sajátja, de a neveléssel elvehetik tőlünk. Te magadban hordozod a kincset?

A harmadik szem a 6. csakrához (Ajna) kapcsolódó, fizikailag – korunkban – nem látható szerv a homlok közepén, a két szemöldök között.

Egyes elméletek szerint Atlantisz idejében, mintegy 12 ezer éve még fizikailag is látható volt a hatodik érzékszervünk.

A harmadikszemes látás egy olyan készség, amely időtől és tértől független.

Tehát nem csak adott helyen és időben, hanem múltban, jövőben és helytől függetlenül is alkalmazható. Ezt a bizonyos készséget nevezi a köznyelv hatodik érzéknek, vagy a másik oldal, a spiritiszta oldal, ezt nevezi az Akasha (szanszkrit ’ákás’, jelentése: Tér/Éter) krónikában való olvasás képességének, ez maga az intuitív készség felidézése.

A 3. szem tulajdonképpen a tobozmirigyhez kapcsolódó szervünk, amelynek valódi tevékenységét még csak napjainkban kezdi felfedezni az orvostudomány, hosszú időn keresztül sötétben tapogatóztak funkcióját illetőleg a kutatók. A tobozmirigy eltávolítása után azonban nem volt életképes az egyén. A harmadikszem e mirigynek a homlokcsonton való vetülete.

Születési adottság

Az intuitív érzékelést, látást őseink egészen természetesnek tekintették, csak úgy, mint a néphagyományok misztikus alakjaival, sokak számára megjelenő varázslatos lényekkel való kapcsolatot is. Manapság a legtöbben a hiszem, ha látom elvét alkalmazzák a természetfeletti jelenségekkel szemben.

Sajnos sokan értetlenek azt illetően, hogy ez a készség nem fejlődik ki, ha mi eleve tudatilag gondolatilag elutasítjuk létezését. Felnőttként már megválaszthatjuk, viselkedésünkkel irányíthatjuk ezt a látást, a gyermekeknél ez azonban születési adottság, ösztönös képesség. A kisdedek az első életévben szinte szelektálás nélkül képesek minden finomfizikai ingert is befogadni.

A 3.szem gyakorlatilag a harmadik életév végig a legtöbb kicsinél nem csukódik be.

Az óvodába kerülés és ebben az időszakban szülők szigorúbb nevelése, azért, hogy a gyermek megfelelő időben a társadalomba léphessen, erősen gyengíti képességüket, vagyis visszafogja ezt a látást. Egyes ritka esetekben a látás 12-14 éves korig, néha egész életen át megmarad. A természetfölötti érzékelésével kapcsolatban nagyon nehéz helyzetben van az érdeklődő, hiszen a legtöbb nem valóságos nem kézzelfogható élmény esetében pszichiátriai szakkezelést tartanak szükségesnek az orvosok.

Az aura mindent elárul

A kisgyermekeknél gyakori képzeletbeli barát története is ehhez hasonlóan, általában megrémiszti a szülőket – az ijedtségből fakadó szigor persze ilyen esetben csak olaj a tűzre – pedig ez mindössze egy magasabb entitásokkal való kommunikáció. Nyilván fontos folyamatosan figyelnünk és értelmeznünk gyermekünk jelzéseit, mert ritka esetben, de előfordulhat, hogy az elme valóban tévképzeteket szül, azonban jóval ritkább esetben, mint ahogy azt manapság kezelni javasolják.

A harmadik szemes látás tehát a legtöbb embernél egyszerűen elmúlik, becsukódás tapasztalható és amíg a szülött nagyobb korában nem nyit e felé a képessége és a spiritualitás felé addig nem is nyílik ki újra.

Az ezoterikus elképzelések szerint – és erre én magam is sok bizonyítékot találtam – a gyermeknek születésekor ez az érzékszerve is tökéletesen működik, talán ez is az oka, hogy születésükkor a csecsemők kevéske képességeik ellenére mégis mindig képesek megtalálni a túléléshez szükséges módokat. A biológusok ezt persze a reflexeknek tulajdonítják.

Képesek vagyunk rá!

Egyesek genetikailag hozottnak, mások már egyszer megtanultnak tekintik az önfenntartás, életben maradás ösztönét. A lényeg azonban egy: képesek vagyunk rá!

A gyermek harmadik szemével, finomfizikai, szabad szemmel nem látható, más módon sokszor nem érzékelhető dolgokat lát, ide tartozik a nagyon erős empatikus készsége révén az érzelmek, így hanglejtésből, metakommunikációból való nagyon pontos érzékelése, a jelentéstartalmakat tökéletesen szűri ki.

Ezen kívül a szó szoros értelmében lát, emberek körötti aurarétegeket, színeket, más nem fizikai síkokhoz kapcsolódó entitásokat, különleges lényeket, térben és időben számunkra még vagy már nem érzékelhető eseményeket.

Vagyis akár előre érezhet, láthat jövőbeni történéseket, állapotokat. (Óvodás korú gyermekek rajzán sokszor előbb megjelenik a szülők válásának motívuma, minthogy a szülők valóban felfigyelnének a problémákra – lehetséges, hogy ekkor felismerve a gondokat még menthető lenne a gyermek két pillére között feszülő szerelem-híd.)

Forrás: http://www.thesecret.hu/blogok/lorian-angel/misztikus-harmadik-szem-es-mukodese

http://rejtelyekszigete.com/pszi-kepessegek/harmadik-szem-es-mukodese/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.