Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 29. 19:33, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Harley-Davidsonokon érkezik meleg étel a rászoruló családokhoz

Harley-Davidsonokon érkezik meleg étel a rászoruló családokhoz

Ha a család, a Harley-family nyeregbe hív, akkor menni kell. Különösen igaz ez, ha egy nemes ügy szolgálatában kell motorra pattani.

A Jaromir Open Road Bázis étterem által felajánlott adomány szállítását a Harley-Davidson Budapest Chapter vállalta. Összesen 100 adag meleg ételt juttatnak el az Újbudai Humán Szolgáltató Központ segítségével a rászoruló családokhoz.
A Budapest Chapter tagjai már több alkalommal is bebizonyították, hogy helyén van a szívük, habozás nélkül a jótékonysági ügyek mellé állnak, ha lehetőségük van rá. Tették ezt most is, örömmel ajánlották fel, hogy az adományokat csodaszép motorkerékpárjaikon szállítják el az Újbudai Humán Szolgáltató Központhoz. A motorosok felváltva, egy héten keresztül, minden nap 20 adag meleg ételt juttatnak el az intézményhez.

A budapesti Harley-Davidson Szalonnál nyíló Jaromir Open Road Bázis étterem a nagyközönség felé még ki sem tárta kapuját, a H-D Budapest csapata azonban úgy érezte, hogy ezzel a kihívásokkal teli időben cselekedni kell. A még csak próbaüzemben működő konyhát felhasználva mozgósította a motoros közösséget, hogy együtt, ha csak egy picit is, de segíteni tudjanak a nélkülöző, bajba jutott embereken, családokon.

„A rászorulókon való segítség mindig is hozzátartozott a Harley-Davidson – H.O.G. életfilozófiához. A 11. kerületben létezünk, így kézenfekvő volt a felvetés, hogy az újonnan nyíló éttermünk lehetőségei szerint, itt helyben próbáljunk segítséget nyújtani.” – mondta Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest ügyvezető igazgatója, majd hozzátette:

„A sokszínűcseh, amerikai és magyar ételeket, valamint a cseh sörgyártás remekeit, Rakovníki, Bakalář és Černovar söröket kínáló éttermünk nem pusztán kulináris élvezetekkel csábítja vendégeit, hanem élőzenével, az Open Road életérzést meghonosítva Budapesten, úgynevezett Open Road Party sorozattal, folyamatos, a közösségi élményt fokozó programokkal kíván jelen lenni a 11. kerületiek és motorosok életében. A nyitást egy Grand Opening bulival és Szezonnyitó gurulással május 29-re tervezzük.”

A konyha által készített első adag ételeket, felajánlott adományokat a kerületben élő, hátrányos helyzetű gyermekes családok kapják, akikkel az intézmény kollégái rendszeres kapcsolatban állnak. Mind az öt napon más-más családok kapják az ételeket annak érdekében, hogy minél többen részesüljenek belőle.

„Minden adományt nagy örömmel fogadunk, különösen nagy segítséget jelent a meleg étel. A koronavírus miatt sokan vesztették el állásukat, így még többen szorulnak támogatásra, sok család megélhetése került veszélybe, gyakran gyerekek nélkülöznek számukra fontos dolgokat.” - mondta Juhászné Csuka Csilla, az Újbudai Humán Szolgáltató Központ intézményvezetője

„Kerületünkben kiemelt figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű családok támogatására. Ezen intézményben egy több mint 50 fős csapattal nap mint nap azon dolgozunk, hogy minél több segítséget nyújthassunk a számukra. Örülünk, hogy sok kerületi cég fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalás kérdését és megköszönünk minden támogatást, ami segítséget nyújt a rászoruló családoknak” – nyilatkozta Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.