Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 03. 13:23, kedd | Bulvár
Forrás: közlemény

Harley-Davidson Múzeum, ahol a legendák rejtőznek

Harley-Davidson Múzeum, ahol a legendák rejtőznek

Az Open Road Fest létrehozza minden idők legexkluzívabb kiállítását, ami Jean Davidsont is örömkönnyekre fakasztaná.

Gyere és lépd át a faműhely küszöbét, hagyd magad mögött jelent, mert olyat mutatunk, amiről álmodni sem mertél! Eláruljuk, mi a múzeum legféltettebb ereklyéje?

Magyarország egyetlen Harley-Davidson múzeuma ismét összeáll az Open Road Fest motorszerelmeseinek kedvéért. Veteránok, sosem látott ritkaságok, ultra vagány kinézetű custombike-ok?

A múzeum különlegessége, hogy nem csak vasparipák tucatjait vonultatja fel, hanem relikviákat, fényképeket, és rengeteg izgalmas dolgot, sőt elhozza annak a fészernek a tökéletes mását, amelyből az első Harley-Davidson kigurult! S akárcsak a múzeum, úgy annak létrejötte sem mindennapi história!

„Márciusban épp Dobai Attilához, a fesztivál atyjához tartottunk Nóbik Sándor barátommal, aki valahol Kecskemét magasságában megkérdezte tőlem: Misi! Mit szólnál, ha csinálnánk egy Harley-Davidson múzeumot az Open Road Fest-re?” – avat be a megalakulás történetébe Lugosi Mihály, a Harley-Davidson múzeum társalapítója. „Hogy mit szóltam hozzá arra már nem emlékszem, de arra igen, hogy mire megérkeztünk Attilához, kész tervvel szálltunk ki a kocsiból, tudtuk mit akarunk kiállítani és két-három tulajdonossal már egyeztettünk is.”

A múzeum 2009-ben létre is jött és hatalmas sikert aratott a fesztiválon, és pályafutása talán legnagyobb elismerését is megkapta „abban az évben a múzeumba látogatott Jean Davidson is. Könnybe lábadt a szeme, amikor meglátta a bejáraton a feliratot: HARLEY-DAVIDSON MOTOR CO. Azt mondta, ezt az eredeti faházra az Ő nagyapja festette fel.”- meséli Mihály.

A múzeum most is különleges pillanatokat fog okozni a fesztiválozóknak, már csak a látvány miatt is. „Az 1903-ban épült faház másolatában lesznek kiállítva a régi műhely szerszámai, fényképek az eredeti berendezésről és természetesen a faház mellett ott lesz a benzinkút is” akárcsak hajdanán, 1906-ban a műhely szomszédságában.

„A bejárat előtt egy 1916- os vegyes vezérléses modell áll majd, amin még az eredeti festés és bőrülés van. Az egyik legkülönlegesebb mégis az 1916-os Ford T modell Pick Up, ami szintén a bejáratban díszeleg majd, oldalán a Harley-Davidson Service felirattal.”- avat be a részletekbe Mihály.

Mint mondja minden kiállított motor és a T-modell is hazai gyűjtőktől van, akik önzetlenül és szívesen hozzák el járműveiket az Open Road Fest, Harley-Davidson múzeumába, ami Magyarországon páratlan módon vonultatja fel, és mutatja meg egy életérzéssé lett márka legféltettebb kincseit, titkait és kétkerekű műremekeit.

A múzeum legöregebb vasa egy 350 köbcentis pályamotor 1913-ból, a legizgalmasabb épített szörnyeket pedig Pákozdi „Sapka” Tamás garantálja majd. Egy biztos, ilyet közel s távol nem látsz egyhamar, úgyhogy ki ne hagyd!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára