Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 30. 14:28, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Hamis rendszámmal bukott le, de gránátot is találtak nála

Hamis rendszámmal bukott le, de gránátot is találtak nála

Meghamisított rendszám buktatott le egy 24 éves férfit. Az ügyben az Oroszlányi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot.

A helyi járőrök Oroszlányon figyeltek fel egy parkoló kocsira 2018. augusztus elsején késő este. A rendőrök megállapították, hogy a járművet korábban kivonták a forgalomból, valamint azt is, hogy az autóra felszerelt rendszám egy másik kocsihoz tartozik. A rendőrök ekkor elindultak, hogy felkutassák a tulajdonost, akit a lakásán meg is találtak. A járőröknek a férfi elmondta, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ennek ellenére közlekedett a forgalomból kivont járművel. A rendőrök R. Dominik lakásán kutattak, mely során az egyik szobában gránátokat, légpuskát és lőszereket találtak. A Készenléti Rendőrség helyszínre kiérkező tűzszerészei megállapították, hogy a gránátok és a puska hatástalanított, a talált lőszerek közül azonban 13 éles.

R. Dominikot a rendőrök előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben, amely pozitív lett. A 24 éves férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, kábítószer birtoklása vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Az ügyben az Oroszlányi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a Tatabányai Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére