Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Szeptember 08. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Hamarosan elkészülnek a borsodi árvízvédelmi beruházások

Hamarosan elkészülnek a borsodi árvízvédelmi beruházások

Végéhez közeledik a Sajóvölgye településeinek hosszú távú árvízi védelmét biztosító beruházásokról szóló 1028/2011.(II.22.) kormányhatározatban foglalt feladatok végrehajtása.

A kormány a folyamatban lévő beruházásokkal a 2010-ben bekövetkezett árvízhez hasonló helyzeteket kívánja megelőzni.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyefolyóinak – Sajó, Bódva, Hernád –, valamint a felsőzsolcai vasúti ártéri hídnyílások szelvényeinek kotrása és mederrendezése elkészült.

Három település – Felsőzsolca, Ónod, Nagycsécs – árvíz elleni védelmét az elkészült körtöltés biztosítja. Záportározó négy helyen, Hídvégardón, Bódvaszilason, Szendrőládon és Edelényen épült.Szükségtározó védi Bódvalenkét, Bódvaszilast és Bódvarákót. Valamennyi településen elkészültek a jelzett munkálatokkal.

A vízkár-elhárítási tervek lakosságvédelmi részébe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által tett észrevételeket teljes mértékben bedolgozták, azonban még folynak egyeztetések a tervekről annak érdekében, hogy azok biztosítsák az adott település védelmét. Az elkészült terveket az ÉKÖVÍZIG véleményezi.

Az ÉKÖVIZIG ütemterve szerint szeptember végére mindenhol lezajlik a műszaki átadás-átvétel, hiszen valamennyi tervezett beruházás kivitelezésével végeztek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselője, az érintett polgári védelmi kirendeltségek és irodák valamennyi átadás-átvételen, hatósági szemlén és egyeztető megbeszélésen részt vesznek-tudatta a BM OKF.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.