Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 02. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Halottnak nyilvánították az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt

Halottnak nyilvánították az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt

Halottnak nyilvánították Ilan Weisst, az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt - jelentette be közössége, a Beeri kibuc hétfőn.

Ilan Weisst az iszlamista Hamász szervezet október 7-ei terrortámadása óta eltűntként tartották nyilván, de hétfőn közölték, hogy már a gázai háború kitörését okozó "fekete szombaton" életét vesztette.

Az 56 éves Weiss a mészárlás reggelén elhagyta otthonát az övezet szomszédságában fekvő Beeri kibucban, hogy csatlakozzon a kibuc katasztrófaelhárító csapatához. Családja aznap reggel 7 óra 15 perc óta nem hallott róla.

Feleségét, Sirit, valamint lányát, Nogát elfogták és túszként tartották fogva a Gázai övezetben, de november 25-én szabadon engedték őket a Katar és az Egyesült Államok közvetítésével a Hamász és Izrael között megszületett tűzszünet keretében.

Ilan Weiss két idősebb lánya, Meital és Majan önálló diáklakásban élt a kibucban, ahol 12 órán át, az izraeli katonák megérkezéséig óvóhelyükbe zárkózva élték túl a támadást.

"Jól ismert és megbecsült ember volt közösségében, amelyet annyira szeretett" - állt a kibucnak a férfi halálát bejelentő közleményében. Ilan Weiss halálát az izraeli igazságügyi orvosszakértői intézet vizsgálata állapította meg.

Címkék: izrael, túsz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).