Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Május 12. 13:38, kedd | Külföld
Forrás: http://vs.hu

HALOTTJAI IS VANNAK AZ ÚJABB HATALMAS FÖLDRENGÉSNEK NEPÁLBAN

HALOTTJAI IS VANNAK AZ ÚJABB HATALMAS FÖLDRENGÉSNEK NEPÁLBAN

Először 7,1-es erősségű földmozgásról szóltak a hírek, később pontosítottak: 7,4-es fokozatú volt a rengés Nepál és Kína határán.

Ellentmondó hírek érkeznek az újabb nepáli földrengés áldozatairól: az Independent szerint legalább 19 ember meghalt, 900 megsérült. A BBC 3, a Reuters legalább 9 halottról tud. A CNN szerint ezernél is többen sérültek meg.

Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,3-es fokozatú földrengés rázta meg Nepál keleti részét - közölte az amerikai földtani intézet (USGS). Korábban 7,4-es erősségű földmozgásról szóltak a hírek.

A földmozgás epicentruma a nepáli fővárostól, Katmandutól nem messze, a Mount Everest alaptábora közelében, alig tíz kilométeres mélységben volt. Első jelentésében az USGS 7,1-re tette a földrengés erejét.

Helyszíni jelentések szerint Katmanduban pánikot okozott az újabb szeizmikus aktivitás, az emberek az épületekből kirohantak az utcákra.

A földrengést még Delhiben is lehetett érezni, egy tévéstúdióban a plafonról lógó lámpák lengtek ki.

A földrengésben épületek dőltek össze.

Katmanduban egy négy emeletes ház omlott össze, többen maradhattak a romok alatt.

Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a himalájai országot. A természeti csapás a legfrissebb adatok szerint legkevesebb 8 046 halálos áldozatot szedett, és több mint 17 800-an sérültek meg. Ezúttal távolabb, Nepál keleti részén rengett a föld.

A nepáli rendőrség mindenkit arra figyelmeztet, maradjanak a szabad ég alatt, az utcák ennek ellenére dugig vannak autósokkal, motorosokkal, óriási a pánik.

A telefonvonalak is leterheltek, ezért mindenkinek azt ajánlják, inkább sms-t küldjön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése