Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2012. Április 24. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Halló, itt a telefonadó!

Halló, itt a telefonadó!

Percenként 2 forintos adót vetne ki a magyar kormány a telefonbeszélgetésekre, és ugyanennyivel adóztatnák meg az elküldött sms-eket is értesült a német Welt Online. Az adó begyűjtése a telekom cégek dolga lehet.

170 millió eurós, vagyis 51 milliárd forintos bevételt remél a magyar kabinet a percalapú telefonadótól, ami két forintos adóterhet jelentene minden elküldött sms és lebeszélt perc után – közölte a német hírportál.

A Welt Online arról is beszámol, hogy Brüsszel még a héten vizsgálatot indít a Nemzetgazdasági Minisztérium új adóterveivel kapcsolatban, a szintén felmerülő internetadóról ugyanakkor nem tér ki cikkében. A telefonadó nem érintené a telekom szektort, hiszen költségeit a felhasználók fizetnék meg – az érintett cégek ugyanakkor nem örülnek az új terveknek; a Magyar Telekom ügyfélköre felét biztosan érinti az adónem, ami kihathat telefonálási szokásaikra is.

A Welt Online arra is emlékeztet, hogy a korábbi telekomadó ügye jelenleg az Európai Bíróságon van, s az ideiglenesnek szánt adóformát a kormány idővel kivezetheti. Az új adóteher megközelítőleg ugyanekkora állami bevételt eredményezhet -olvasható a portálon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 13:09, vasárnap | Belföld

A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament

Az Országgyűlés hétfőn meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében és lehetővé teheti,

2020. Március 29. 12:08, vasárnap | Belföld

Megállapodás született a magyar-horvát határmenti ingázásról

A magyar-horvát határmenti ingázásról állapodott meg horvát kollégájával Szijjártó Péter a közösségi oldalán vasárnap reggel közzétett bejegyzése szerint.

2020. Március 29. 09:12, vasárnap | Belföld

Elvitték az Ötöslottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét

Magyarország kedvenc lottójátéka 38 hét halmozódás után ismét milliárdossá tett egy szerencsés játékost. A telitalálat összege 6,431 milliárd forint, amely az Ötöslottó történetének legmagasabb nyereménye.

2020. Március 29. 09:09, vasárnap | Belföld

Két újabb koronavírus-beteg elhunyt, nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.