Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2020. Október 05. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Halálos munkahelyi baleset miatt nyomoztak a rendőrök

Halálos munkahelyi baleset miatt nyomoztak a rendőrök

Befejezték a nyomozást a hajdú-bihari nyomozók azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint közrejátszott annak a balesetnek a bekövetkezésében, ahol egy munkatársa életét vesztette.

A rendőrségre 2019. április 26-án 21 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy egy hajdúszoboszlói gyárban - egy térkő rakodógép üzemeltetése közben - munkahelyi balesetet szenvedett egy férfi. A nyomozók a helyszínre mentek, adatgyűjtést végeztek és a beszerzett bizonyítékok alapján gyanú merült fel arra vonatkozólag, hogy emberi mulasztás vezetett a balesethez. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálták az eset körülményeit, majd a sértett egyik munkatárását, egy 51 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki – közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a feltételezett elkövető a védelmi előírásokat figyelmen kívül hagyta, és beindította a gépet úgy, hogy a sértett a biztonsági rácson belül tartózkodott. Ennek következtében a fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően, a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a gyanúsítottal szemben. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 14:04, csütörtök | Belföld

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt fogtak el egy férfit

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség,

2021. Február 25. 10:54, csütörtök | Belföld

Meghosszabbították a korlátozások érvényességét

Március 15-ig továbbra is érvényben maradnak a korábban meghozott korlátozások – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón.

2021. Február 25. 09:43, csütörtök | Belföld

Meghalt 120 beteg, 4385-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 120, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4385 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2021. Február 25. 08:53, csütörtök | Belföld

Szolnok térségében tetőzik a tiszai árhullám

Folytatódott az ár levonulása a Tiszán és mellékfolyóin, az árhullám a hét közepén Szolnok térségében tetőzik - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a honlapján.