Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 22. 14:07, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Halálos áldozatai vannak a romániai árvizeknek

Halálos áldozatai vannak a romániai árvizeknek

Négy halálos áldozata van a romániai árvizeknek, amelyek az ország déli részét sújtják - közölte a román közszolgálati rádió kedden.

Az elmúlt három napban főként Teleorman, Olt és Prahova megyéket sújtotta az ár. A megáradt folyók és patakok mintegy 35 települést öntöttek el, a hatóságoknak csaknem hatszáz embert kellett kitelepíteniük. Victor Ponta miniszterelnök és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes kedden felkereste a Teleorman megyei Beiut, ahol anyagi támogatást ígértek az áradás által megrongálódott házak újjáépítésére. A kormányfő bejelentette, hogy 15 millió lej (1 milliárd forint) kiutalásáról dönt szerdán a kormány. A pénzt gátépítésre és egyéb helyreállításokra költik. A hatóságok ígéretei szerint augusztusig végzik el a helyreállítási és gátépítési munkálatokat. Ponta felhívta a figyelmet arra, hogy a munkálatok során tartós megoldást kell találniuk a hatóságoknak az árvízvédekezésre, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen tragédia. Ezzel arra utalt, hogy Teleorman megyében 2005-ben megépítettek már egy gátat az akkori áradások pusztítása után, de az nem volt képes megakadályozni a mostani áradást. A meteorológusok további esőzéseket jeleztek előre, így narancssárga jelzésű árvízriadó van érvényben, amely több, Románia délkeleti részén lévő folyóra vonatkozik.

Címkék: Románia-árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).