Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 07. 12:56, szombat | Életmód
Forrás: http://lukreciakencei.hu

Hajmosás sampon nélkül (szódabikarbóna – almaecet)

Hajmosás sampon nélkül (szódabikarbóna – almaecet)

Sampont készíteni otthon nagyon körülményes, mert enyhe tenzideket (mosóaktív anyagokat) beszerezni nehéz. De most itt egy recept, ami természetes és amihez minden alapanyag megtalálható a háztartásokban.

A véleményem az egész samponozásról, tusfürdőzésről az hogy nem természetes dolog, és mit ilyen nem létfontosságú. Persze, a koszt le kell mosni, de a bőr/haj természetes zsírrétegét is lemossuk ezzel együtt, ami a bőrt általában kiszárítja, a hajat pedig visszazsírosodásra ösztökéli.

Miért is jó ez?

Hát a gyártóknak természetesen nagyon jó, mert aki sampont vesz; 90%-ban balzsamot is fog használni, hiszen a haja kiszárad, nehezen fésülhető, vagyis teljesen zsírtalan lesz, emiatt ráadásul sebezhetőbb is mindenféle környezeti ártalmaktól.

Az én ajánlatom: ne samponozzunk! Oké, a víz nem mos le minden koszt, amiből manapság van bőven, még a levegő is szennyezett. De a szódabikarbóna oldja a piszkot, sőt a zsírt is, mégis kevésbé árt a hajunknak. Öblítésül az almaecetes víz semlegesíti a szódabikarbóna maradékát, szintén zsíroldó, és visszaállítja a fejbőr ph-ját (merthogy annak is van).

Már hónapok óta nem használok sampont, és egyáltalán nem hiányzik.

Hozzávalók

1 evőkanál szódabikarbóna (érzékeny fejbőrűeknek 1 kiskanál
2.5 dl melegvíz
1 evőkanál almaecet
2.5 dl melegvíz

Hajmosás sampon nélkül (szódabikarbóna – almaecet)

Elkészítés

Egy üres flakonban keverjük össze a szódabikarbónát meleg vízzel, egy másikban az almaecetet meleg vízzel. Vizezzük be a hajunkat, majd tegyünk rá a szódabikarbónás vízből (hajhosszúságtól függően, akár az egészet). Masszírozzuk jól a hajunkba, majd öblítsük le. Utána öntsük rá az almaecetes vizet, ezt is masszírozzuk a hajunkba, majd öblítsük le.

Ennyi.

Forrás:lukreciakencei.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.