Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Július 05. 12:44, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/ha-megmutatjuk-sokan-vagyunk-sikerul

Ha megmutatjuk, sokan vagyunk- sikerül!

Ha megmutatjuk, sokan vagyunk- sikerül!

A „tiszta lappal történő kezdés” az elsétálás lehetőségének, jogi feltételeinek megteremtése végett indított aláírásgyűjtést a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete (BVKFE), a Hitelesmozgalom támogatá

A társadalmi alapon szerveződő akció azt szeretné elérni, hogy adósrabszolgaság helyett élhető legyen a korábbi heitelezési módszer megszenvedőinek további élete, legyen vége a holtiglan tartó kiszolgáltatottságnak, a mára már reménytelennek látszó és egyértelműen a felelőtlen politikusoknak és kaszinó-bankárosoknak köszönhető következményeknek.

A szervezők szerint ehhez szükség van az alaptörvény módosítására:

„Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.” „Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.” „Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, az igazság, a rend, a szabadság kiteljesítése.” - az elsétálás törvényes lehetőségének megteremtésére.

A megvalósulás érdekében aláírásgyűjtés indul 2012. július 05-től. A szervezők az augusztus 05-ig tartó akciójuktól azt remélik, hogy a megdöbbentő mennyiségű összegyűlt aláírással észheztérítik a döntéshozókat.

A szervezők továbbá bíznak abban, hogy az aláírásgyűjtést követően kikényszeríthetik azt, hogy végre elkezdődjön a társadalmi konszenzuson nyugvó, a hitelezők problémáját véglegesen megoldó és lezáró lehetőség kidolgozása.

A szervezők szerint a támogatói aláírások magas száma meggyőző lesz!

Igérik, látni fogják a tisztelt döntéshozók, hogy ez a legfontosabb, amivel mostmár soron kívül foglalkozniuk kell. Nekik is látniuk kell, hogy ez így nem mehet tovább, egy egész országot nem lehet adósrabszolgaságban tartani.

Lapcsoportunk, lévén a civil olvasók szószolója lehetősége szerint segíti a kezdeményezést az oladalainkon megjelenő felhívással ezúton, hogy a BVKFE kezdeményezése minél sikeresebb lehessen.

A „tisztalappal történő kezdés” elnevezéssel ma elindult akcióról bővebb tájékoztatást olvashatnak a ITT, illetve csatlakozhatnak aktivistaként a szervezők e célból létrehozott Facebook oldalán.

Ha megmutatjuk, sokan vagyunk- sikerül!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára