Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 30. 10:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Gyurcsány szerit lesznek a baloldalon közös egyéni jelöltek

Gyurcsány szerit lesznek a baloldalon közös egyéni jelöltek

Gyurcsány Ferenc szerint létrejön a megállapodás arról, hogy az egyéni választókerületekben egy közös baloldali jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben. A DK elnöke a TV2 Mokka című műsorában beszélt erről szerda reggel.

Mint mondta, nagy tétekben merne fogadni arra, hogy legkésőbb a választások előtti hetekre, legalább az egyéni választókerületek esetében megállapodnak, hogy kölcsönös visszaléptetésekkel csak egy jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben.
Gyurcsány Ferenc hivatkozott felmérésekre, amelyek szerint a kormányváltást akaró választók háromnegyede a jelenleginél szélesebb összefogást szeretne baloldalon és túlnyomó többségük szerint az összefogásban helye van a DK-nak is.
Korábban Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője egyaránt úgy nyilatkozott, hogy az október 23-i baloldali nagygyűlésen történtek után - amikor a tömeg összefogást skandált Mesterházy Attila felszólalásakor és Gyurcsány Ferenc bírálta az Együtt-PM és az MSZP előző napon kötött választási megállapodását - nem tartják lehetségesnek a két párt közötti megállapodás kibővítését a DK-val.
A DK elnöke a bajai videó megrendelésével az MSZP-t vádoló Kőrös Gusztávra, a DK korábbi tagjára célozva úgy fogalmazott a Mokkában, hogy inkább Mesterházy Attilának hisz, mint "egy ilyen fickónak".
Kijelentette, bíróság döntés nyomán eddig egyedül a Fidesznek van papírja arról, hogy csalt a bajai időközi önkormányzati választáson. Ha most Mesterházyt "sározzák" egy vád alapján, a bírósági ítélet után miért nem mondott le a Fidesz elnöke - kérdezte Gyurcsány Ferenc.

Címkék: Pártok-DK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben