Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 26. 10:22, péntek | Életmód
Forrás: http://www.tudasfaja.com

Gyors fogyásra vágysz? Csinálj banán-diétát!

Gyors fogyásra vágysz? Csinálj banán-diétát!

A banánnal való fogyás szintén Japánból ered, és a mostanság ismert szigorú diétákhoz képest igencsak engedékeny.

Az már ismertté vált, hogy az ázsiai népek irigyelt vékonysága már a múlté. Egyre több ott is a túlsúlyos, elhízott ember. A japánokról azt is tudni kell, hogy rengeteg időt töltenek a munkahelyükön, és semmivel sem spórolnak. A kis sziget túlnépesedése miatt apró, kislakásokban élnek, melyek nagy mozgásteret nem engednek bérlőiknek.

A “recept”
A banános diéta lényege, hogy reggel a napot egy darab banánnal és egy pohár vízzel kezdjük, majd ezt követően bármit lehet fogyasztani az édességen kívül. Nincs desszert, nincs nassolás.Nem szabad alkoholt fogyasztani, este nyolc óra után nem szabad semmit sem enni, és még éjfél előtt le kell feküdni. A sportot sem tartja fontosnak ez a fajta diéta, ha akar mozogni a fogyni vágyó, akkor mozog, ha nem akar nem sportol.

A könnyű betarthatósága miatt a banános diéta nagyon kedvelt diéta lett a japánok körében. Mikor a banános diéta nyilvánosságra került, hihetetlen mennyiségű banán fogyott a japán piacokon, olyannyira, hogy a banán ára a csillagos ég felé kezdett közeledni. Az őrület annyira elterjedt, hogy minden diétás könyv, ami tartalmazta ezt a diétaleírást elfogyott: tekintettel arra, hogy milyen sokan élnek Japánban, ez már önmagában nagy példányszámot feltételez.

A diétáért rajongók azt szeretik benne, hogy egyszerű, nem tartalmaz betarthatatlan szabályokat, és persze nagyon kényelmes. Ráadásul nem is okoz akkora stresszt a betartása, mivel könnyen lehet az emberi igényekhez hajlítani.

A módszer kitalálója azért tartja betarthatónak a diétát, mert abból indul ki, hogy az emberek egyébként is rendszertelenül étkeznek; kevesebbszer esznek, mint azt a más diétába kell; a munka és az alig evés plusz ez a néhány kis szabály együttesen hozza meg a várt testsúlycsökkenést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.