Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Január 13. 12:35, kedd | Életmód
Forrás: http://misztikusvilag.blog.hu

GYÓGYÍTÓ GYERMEKEK

GYÓGYÍTÓ GYERMEKEK

Noha az emberiség már a legrégebbi koroktól ismeri a gyógyítás csodálatos eseteit, a „hivatalos” medicina még napjainkban is ferde szemmel tekint a hit erejével, hipnózissal vagy kézrátétellel sikereket elérő „csodagyermekekre”.

A nemzetközi sajtó időről időre szenzációs tudósításokban számol be azokról a gyermekekről, akik rendkívüli adottságaiknak köszönhetően, csupán „megérzés” alapján határozzák meg egy-egy személy egészségügyi problémáit és az alkalmazandó terápiákat. A modern orvostudomány „természetesen” szkeptikusan figyeli a nem mindennapi képességekkel rendelkező fiatalokat, de az ifjú csodadoktorokat nem foglalkoztatja az alaptalan vádaskodás, és a pontos diagnózis felállításával vagy gyógyító érintésükkel évente több ezer ember életét mentik meg világszerte.

Noha az emberiség már a legrégebbi koroktól ismeri a gyógyítás csodálatos eseteit, a „hivatalos” medicina még napjainkban is ferde szemmel tekint a hit erejével, hipnózissal vagy kézrátétellel sikereket elérő „csodadoktorokra”. S bár legtöbb ember szemében teljességgel elképzelhetetlen a megszokott orvosi gyakorlattól való eltérés, számos beteg bizalommal és hittel keresi fel azokat a személyeket, akiktől megrendült egészsége helyreállítását, egy súlyos fertőzés vagy egyébként gyógyíthatatlan kór leküzdését reméli.

Diagnózis röntgenszemmel

Néhány évvel ezelőtt szenzációként járta be a világot a „röntgenszemű lányként” elhíresült Natasha Demkina története, aki már tízévesen bizonyította paranormális képességeit. Az Oroszország nyugati részén található Szaranszkban, 1987-ben született fiatal lány – elmondása alapján – különleges szemeivel érzékeli az emberi szervezetben lappangó betegségeket, és miután tetőtől talpig végigszkennelte a pácienst, felsorolja az észlelt eltéréseket. Natasha röntgenlátásával olyan elváltozásokat is észrevesz, amelyekről még az érintett alany sem tudott, és az is gyakran előfordul, hogy helyesbíti a téves diagnózisokat.

Az egyedülálló tehetséggel megáldott ifjú hölgy természetesen nem csupán a szkeptikusokat és a kételkedőket ejtette zavarba, hanem a médiát is felkavarta. A brit és az amerikai televízióban hatalmas hírveréssel bemutatott – meglehetősen ellentmondásos eredményeket nyújtó – teszteket követően Natasha 2004-ben tudományosan alátámasztott vizsgálatokon is igazolta páratlan adottságait, és a tokiói egyetemen elvégzett kísérleteken száz százalékos sikert ért el. A röntgenszemű lány jelenleg a moszkvai orvosi egyetem hallgatója, de a tanulás mellett hivatalosan is „praktizál”, és saját irodájában fogadja a speciális módszerre kíváncsi pácienseket. Natasha állítása szerint azonban nem a hírnév vagy a pénz motiválja, hanem az a lehetőség, hogy a megfelelő ismeretekre alapozva tudja fejleszteni képességeit, így még hatékonyabban segíthet majd egy-egy betegség korai diagnosztizálásában és leküzdésében.

Életmentő villámcsapás

A kilencéves Mohammad Ponari nevét az elmúlt esztendőben ismerhette meg a világ. Az indonéziai Jáva keleti részén, Balongsari településen élő, korábban teljesen átlagos kisfiú életét egy januárban tomboló vihar változtatta meg. Éppen egy fa alatt játszott, amikor villámcsapás érte, és a több millió voltos kisülés hosszában áthatolt a testén. Csodával határos módon nem halt meg, mindössze hanyatt esett és elájult. Néhány pillanattal később visszanyerte az eszméletét, és közvetlenül a feje mellett egy tojás nagyságú, szürke követ pillantott meg. Mohammad még aznap elment egy beteg barátjához, és a számára „szerencsét hozó” követ próbaképpen megmártotta egy pohár vízben, amit megitatott pajtásával, és ettől azonnal meggyógyult. A csodálatos esetről a falu elöljárója, Nila Retno is tudomást szerzett, aki éppen kificamodott karját fájlalta, ezért meglátogatta a gyermeket, hogy személyesen győződjön meg a kő állítólagos erejéről. „Mohammad vízbe merítette a követ, majd borogatást tett a kezemre, amelytől nyomban elmúlt a kínzó érzés” – emlékezett vissza a történtekre. A szomszédjában élő idős hölgyet a reumából kúrálta ki a vízbe mártott kődarab, a helyi rendőrfelügyelő pedig látta, amint a „csodatévő fiú” szóra bírt egy öt éven keresztül néma gyermeket.

Az „égi áldással” gyógyító Mohammad híre rövidesen a szomszédos településekre, majd a távolabbi városokba is eljutott. Egy héttel később már több ezer beteg állt sorba a kisfiú szerény hajléka előtt, és kilométeres sor kígyózott a falu határán túl a vízzel teli zacskókat és tálakat szorongató, gyógyulást remélő emberekkel. A sors iróniájaként több alkalommal is lincshangulatot idéző jelenet játszódott le, mert a tömeg erőszakkal próbált meg bejutni Mohammad otthonába, ezért a rendőrség biztonságos helyre menekítette a gyermeket, és egy időre kénytelen volt bezáratni a „csodaklinikát”. A jávai kisfiú azóta újra fogadhatja az elixír hatalmában hívő pácienseket, de szigorúan előzetes bejelentkezés alapján, naponta legfeljebb száz beteget gyógyíthat. Mohammad házában eddig mintegy 50 ezer ember fordult meg, de senkitől nem fogad el jutalmat a kezelésért, amellyel – megszámlálhatatlan köszönő és hálálkodó üzenet tanúsága szerint – valóban döbbenetes eredményeket ért el. „Már az elején figyelmeztetést kaptam a csodakőtől, hogy kizárólag gyógyításra használhatom a birtokomba került képességet” – teszi hozzá meglepő őszinteséggel, és fáradhatatlanul folytatja tovább a kezeléseket „az életmentő villám adományával”.

Újabb csoda a kegyhelyen

A Bosznia-Hercegovina délnyugati részén található Medjugorje Dél-Európa egyik leglátogatottabb zarándokhelye, ahol 1981. június 24-én hat fiatal előtt jelent meg Szűz Mária. A franciaországi Lyonban élő, akkoriban hatéves Therese Gravelle 1995-ben édesapjával együtt utazott el a látomás helyszínére, de álmában sem gondolta, hogy a zarándoklat az egész életére hatással lesz majd. „Therese akkor és ott rendkívüli ajándékot kapott Istentől – meséli édesapja, Michel Gravelle. – Belső tűztől ragyogott az arca, mintha maga a Szentlélek hevítette volna. Egy közelünkben tartózkodó, tolószékben ülő asszony is látta a lányomat, és megkérte, hogy fogja meg a kezét és imádkozzon vele. Az asszony abban a pillanatban úgy érezte, mintha áramütés futott volna végig elnyomorodott lábain, és tudta, hogy rövidesen felépül a betegségéből. Ettől kezdve Therese rendszeresen gyógyította az embereket és vigasztalta a szenvedőket.”

A francia kislány csodálatos adottsága kezdetben kétséggel töltötte el az egyházi vezetőket, pedig Therese már az első évben bizonyította különleges képességeit. Egy operálhatatlan agydaganat miatt életveszélyes állapotban lévő fiatalembert úgy gyógyított meg, hogy a fejére tette a kezét, majd Istenhez fohászkodott – és a hatalmas tumor hat óra leforgása alatt nyomtalanul felszívódott. Egy izomsorvadásos kisfiú azt követően épült fel, hogy Therese a fájó pontokhoz érintette a tenyerét, míg egy szívműtétre váró lelkészért a kórházi ágy mellett imádkozott, és az operációra végül nem került sor, mert a súlyos szívpanasz váratlanul megszűnt. Az időközben felcseperedett Therese az elmúlt években több száz hasonlóan „gyógyíthatatlan” betegséggel küzdő emberen segített, s bár napjainkban a párizsi orvostudományi egyetem hallgatójaként a legmodernebb terápiákkal és eszközökkel ismerkedhet, továbbra is az általa alkalmazott módszerrel éri el a legnagyobb sikereket.

Isteni áldás és adomány

Az India északkeleti részén, Assam tartományban élő Tinku Deka bevallása szerint 2001-ben, tizenkét éves korában álmában látogatta meg őt Visnu hindu istenség, és a tőle kapott áldás révén tud segíteni a betegeken. A csodálatos látomás hírére több tízezer ember gyűlt össze a Guwahati várostól 75 kilométerre fekvő községben, amely azóta valóságos zarándokhely lett. Az ifjú „csodadoktor” speciális gyógynövényes kezeléssel, ingyenesen látja el a legkülönbözőbb betegségekben szenvedő pácienseket. Tinku kezdetben naponta kétezer beteget fogadott, de ma már csupán vasárnaponként rendel az apró indiai faluban, és az „isteni adománnyal” bizonyíthatóan számos daganatos és mozgássérült ember rendkívüli gyógyulását segítette elő.

PRUSINSZKI ISTVÁN

EREDETILEG MEGJELENT
A HIHETETLEN! MAGAZIN 2009. DECEMBERI SZÁMÁBAN

A beteg kislány gyógyító ruhája
A súlyos fejlődési rendellenességgel, 1956-ban született Linda Martel ötéves korában bekövetkezett haláláig a La Manche-csatornában található Guernsey szigetén élt. Az életkorához képest szokatlanul fejlett, és egészségi állapotához mérten életerős gyermek ritkán gyógyított közvetlen kapcsolat útján, gyakran az is elegendő volt, ha a beteg megérintette Linda ruháját. Még a halála után is történt ezzel összefüggésbe hozható gyógyulás, ezért édesapja a helyi múzeum részére ajándékozta a „csodatévő kollekció” egy darabját, amely elsősorban gerincsérülésekkel, ekcémával, szemölccsel, ízületi bántalmakkal és daganatokkal összefüggő panaszokat orvosolt, és napjainkban sem veszített különös és megmagyarázhatatlan gyógyító erejéből.

Csodatévő gyermeksír
A Heves megyei Átány község temetőjében egy titokzatos kőkoporsó vonzza a gyógyulásra vágyó zarándokokat. A rejtélyes szarkofág máig érthetetlen módon bújt elő a föld alól, és egy kisded földi maradványait őrzi. „Kis-Bárczay Mihály szüleinek ölében meghala hevesi útja közepében, testét ide hozták gyászos sírjába, esztendős és öt hónapos korában” – olvasható a szürke kőtömb fedelére vésett, erősen megkopott feliraton. A 18. század végén, ősi magyar szokás szerint kelet–nyugati tájolással lefektetett sírkő állítólag ma is mozog és csodát tesz, ezért évről évre több beteg keresi fel a helyszínt és igazolja, hogy a gyermekkoporsó megérintése után valóban jobbra fordult a sorsa és helyreállt az egészsége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.