Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Gyermekrohamkocsi-felszerelésre gyűjtenek a családszervezetek vásárán

Gyermekrohamkocsi-felszerelésre gyűjtenek a családszervezetek vásárán

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermekrohamkocsijának felszerelésére gyűjt az idén a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a családszervezetek adventi vásárán

- jelentették be az adománygyűjtő akció szerdai budapesti beharangozó sajtótájékoztatóján.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az eseményen példaértékűnek nevezte, hogy a Ficsak, illetve az akciót támogató mintegy 30 szervezet a koronavírus-járvány idején is segítséget tud nyújtani másoknak.

Hangsúlyozta, hogy a járvány első hullámát a magyar társadalom példátlan összefogása nyomán sikerült legyőzni. Ugyanakkor a második hullám sokkal nagyobb kihívás, amelyben "sok lemondással kell helytállnunk" - tette hozzá.

Különösen aktuális, hogy egy gyermekmentő szolgálatnak ajánlják fel az idei adományokat, egy olyan szervezetnek, amely a járvány idején a mentőkre háruló terhelést is enyhíteni képes - mondta, hozzáfűzve: a szolgálat egyben a gyermekintenzív-ellátás kinyújtott karja, hiszen a mentőorvosok eredetileg kórházi intenzív osztályokon dolgoznak. Tevékenységük nyomán a gyermekek gyors, szakszerű ellátást kaphatnak a járvány idején is - mondta Horváth Ildikó.

A Ficsak képviseletében Király Nóra arról szólt, hogy immár ötödik éve rendezik meg az adománygyűjtő akciót; korábban a többi között a szívbeteg gyermekek vagy a koraszülöttek támogatására vártak adományokat.

Az idei online vásárral az a céljuk, hogy egy speciális hordágyra, amelynek ára mintegy 2,5 millió forint, összegyűjtsék a pénzt. A felajánlásokat az adjukossze.hu weboldalon lehet megtenni - mondta Király Nóra.

Goschler Ádám, a mentőszolgálat orvosigazgatója elmondta, budapesti rohamkocsijuk immár 21. éve segíti az Országos Mentőszolgálat tevékenységét.

Az egy évtizede az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban tevékenykedő mentőautóikkal együtt évente 3000-3500 gyermek ellátását végzik - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni